SmartCash Retail Management System

Instalare si Configurare

Instalare si Configurare

Previous topic Next topic  

Instalare si Configurare

Previous topic Next topic  

Instalarea programului SmartCash Mobility Client  se face prin copierea pe terminalul mobil IT-8000 in directorul My Computer\DiskOnChip\Client a aplicatiei. Kitul de instalare SmartCash RMS instaleaza acest program in locatia implicita: C:\Program Files\SmartCash\Mobility\Client. Toate fisierele din acest director trebuie copiate.

Urmatoarea caseta, va arata unde este salvata aplicatia SmartCash Mobility Client pe terminalul mobil.

 

 

In urma instalarii standard a programul Smart Mobility Client, acesta poate fi lansat intr-unul din urmatoarele moduri:

- cu ajutorul Icon-ului din directorul My Computer/DiskOnChip/Client/SmartMobility Client.

- cu ajutorul Icon-ului creat pe Desktop, cu denumirea Smart Mobility Client.

 

 

Atentie: In cazul in care iconita de pe desktop se sterge din greseala sau daca terminalul de inventariere revine la setarile initiale in urma unui "cold boot", se poate reface shortcut-ul de pe desktop. Pentru aceasta operatie se va selecta iconita SmartMobility.exe, se va tine apasat aproximativ 3 secunde touchpen-ul pe iconita, apare submeniul de unde selectati Copy. Se va inchide fereastra, apoi, cu ajutorul touchpen-ului, apasati pe desktop aproximativ 3 secunde si selectati Paste Shortcut din submeniul afisat.

 

La pornirea aplicatiei, dupa autentificarea folosind acelasi nume de acces si parola ca si cele definite in programul SmartCash Shop, se va deschide urmatoarea fereastra:

 

 

Din meniul Operatii se poate deschide o receptie de marfa, un transfer la furnizor sau la magazin din retea, vanzare prin comenzi interne, inventariere, verificare de raft.

 

Din meniul Optiuni (in cazul in care aveti drepturi de configurare si sunteti autentificat cu un utilizatori cu drepturi de administrator) puteti configura terminalul de inventariere. Din prima fereastra denumita Conectare Server, puteti alege numarul terminalului, serverul (numele calculatorului) pe care este instalata aplicatia SmartCash Mobility Server si portul configurat in acesta. In campul Server se poate introduce, de asemenea, IP-ul serverului pe care ruleaza aplicatia  SmartCash Mobility Server.

 

 

Din al doilea tab, denumit Operare, puteti opta pentru afisarea automata a panel-ului de intrare (setand numarul de caractere pentru filtrare,implicit acesta este setat la 3 caractere), introducerea automata a cantitatii pentru fiecare articol (introducerea cantitatii se va face incremental in functie de cantitatea selectata in campul Cantitate) sau pentru deschiderea automata a comenzii dupa emitere. Pentru salvare si iesire apasati tasta OK. Daca nu doriti sa pastrati modificarile facute in acesta fereastra apasati tasta Abandon.

 

 

Din al treilea tab, denumit Imprimare, puteti seta modul de tiparire: direct de la terminal (pe imprimanta setata in  backoffice sau pe imprimanta conectata pe bluetooth la terminalul de inventariere), tiparire automata la emiterea unei comenzi, la inchiderea unei receptii sau a unui transfer:

 

 

Din al patrulea tab,denumit Scaner,puteti activa optiunea de citire partiala a codului fiecarui produs.Dupa activarea optiunii se seteaza primul caracter care urmeaza sa fie citit din sectiunea Caracter Start si ultimul din sectiunea Caracter Sfarsit (de exemplu avem urmatorul cod EAN 13:4260039345046.In cazul in care setam in sectiunea Caracter Start setam 1 si in sectiunea Caracter Sfarsit setam 8, citirea se va realiza incepand cu cifram 4 si terminandu-se cu cifra 4) .In imaginea de mai jos este prezentat tab-ul Scaner: