SmartCash Retail Management System

Receptia de la Furnizor

Receptia de la Furnizor

Previous topic Next topic  

Receptia de la Furnizor

Previous topic Next topic  

Deschiderea unei Receptii se face din meniul Operatii, alegand optiunea Receptie Marfa/Furnizor. Exista doua cai de a receptiona o marfa, de la un magazin din retea sau de la un furnizor.

 

 

Puteti deschide o receptie noua sau puteti modifica o receptie deja existenta in functie de necesitati.

 

 

Inainte de a deschide o Receptie Noua trebuie ales numele furnizorului. Pentru aceasta, in campul Furnizor, se introduc primele trei litere(sau dupa caz numarul de caractere ce a fost setat in meniul Optiuni/Operare ) din numele furnizorului, apasandu-se apoi butonul Filtreaza. Se va alege din lista derulanta numele furnizorului de la care provine marfa, definit in prealabil in catalogul de furnizori.

 

 

Totodata se introduce numarul Facturii sau Avizului in campul Document:

 

 

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul stabilit din sistemul de operare al terminalului mobil (din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare.

Daca se doreste deschiderea receptiei, dupa completarea datelor de mai sus, se va apasa butonul Deschide, moment in care se va incepe receptia efectiva de marfa, in caz contrar se va apasa butonul Iesire.

Programul permite operarea unei singure receptii per operator si terminal la un moment dat, fiecare operator putand vizualiza doar receptia sa.

 

Odata cu deschiderea Receptiei de la Furnizor se va deschide urmatoarea fereastra in care veti putea scana sau introduce codul articolului la care urmeaza sa ii faceti receptia.

 

 

Dupa introducerea/scanarea codului, va aparea pe ecran descrierea produsului impreuna cu codul, stocul actual, ultimul pret de achizitie si pretul de vanzare aferent. Urmatorul pas este introducerea cantitatii faptice in campul Cantitate. Apoi se apasa butonul Trimite Cantitate.

 

 

Se repeta operatia cu urmatorul produs. Dupa adaugarea tuturor articolelor pe receptie apasati butonul Inchide Receptie. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa inchideti receptia apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

 

 

In cazul confirmarii va aparea urmatoarea fereastra. Receptia curenta a fost inchisa si va putea fi preluata de catre operatorul din back-office. O receptie inchisa poate fi redeschisa numai din back-office.

 

 

In cazul in care doriti sa stergeti receptia apasati butonul Sterge Receptie. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa stergeti receptia apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

 

 

In cazul confirmarii va aparea urmatoarea fereastra. Receptia curenta a fost stearsa.

 

 

Inainte de a deschide o Receptie Existenta trebuie ales numele furnizorului. Pentru aceasta, in campul Furnizor, se introduc primele trei litere din numele furnizorului(sau dupa caz numarul de caractere ce a fost setat in meniul Optiuni/Operare ), apasandu-se apoi butonul Filtreaza. Se va alege din lista derulanta numele furnizorului de la care provine marfa, definit in prealabil in catalogul de furnizori sau puteti selecta Toti Furnizorii. Totodata se selecteaza din lista,  documentul ce urmeaza a fi deschis.

 

 

 

Odata cu deschiderea Receptiei de la Furnizor se va deschide urmatoarea fereastra in care veti putea scana sau introduce codul articolului la care urmeaza sa ii faceti receptia.

Dupa introducerea/scanarea codului, va aparea pe ecran descrierea produsului impreuna cu codul, stocul actual, ultimul pret de achizitie si pretul de vanzare aferent. Urmatorul pas este introducerea cantitatii faptice. Apoi se apasa butonul Trimite Cantitate. Se repeta operatia cu urmatorul produs.

Dupa adaugarea tuturor articolelor pe receptie apasati butonul Inchide Receptie. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa inchideti receptia apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

In cazul in care doriti sa stergeti receptia apasati butonul Sterge Receptie

Pentru a iesi din aceasta aplicatie apasati butonul Iesire.