Case de marcat Online

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Configurarea programului SmartCash Shop > Echipamente fiscale >

Case de marcat Online

In cazul in care printre solutiile fiscale de lucru se afla si casele de marcat online, si acestea se interfateaza cu calculatorul prin programul SmartCash ECR. sectiunea Case de marcat Online permite definirea cailor de acces catre fisierele de date ale serverului SmartCash ECR, cat si modul de operare a operatorilor la casele de marcat.

 

casa_de_marcat_online_012019

 

Parametrii asupra carora se poate opera sunt:

Fisier de tranzactii: se seteaza calea catre fisierul de tranzactii curente la casa de marcat. Din acest fisier se vor prelua, de catre program, vanzarile efectuate pe casa de marcat. In mod implicit, acest folder este setat catre: "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Magister\SmartECR\Tranzactii\Tran.txt". Aceeasi locatie este implicta si pentru programul SmartCash ECR. Locatia fisierelor este conforma cu cerintele de certificare Windows XP permitand accesul la acest fisier indiferent de utilizatorul curent autorizat pe sistemul de operare;

Fisier de bonuri: arata calea catre fisierul de bonuri, cel care retine informatiile referitoare la bonurile efectuate pe casa de marcat, valoarea lor, modurile de plata, etc. In mod implicit, acest folder este setat catre: "C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Magister\SmartECR\Bonuri\Bon.txt". Aceeasi locatie este implicta si pentru programul SmartCash ECR. Locatia fisierelor este conforma cu cerintele de certificare Windows XP permitand accesul la acest fisier indiferent de utilizatorul curent autorizat pe sistemul de operare;

Tratare numar Casier/Cheie: se indica modul in care operatorii lucreaza pe casa de marcat. Poate lucra cu un singur operator generic, sau cu mai multi, fiecare pe baza de cheie. La operarea cu operatori diferiti pe casa, este posibila schimbarea multipla a casierului curent la casa de marcat, fara sa existe pericolul ca tranzactiile efectuate de acesta sa fie amestecate cu cele ale altui casier. La sfarsitul zilei, vanzarile vor fi defalcate exact pe casieri indiferent de intervalul orar in care acestia au operat pe casa. Daca se alege operator unic pe casa, atunci este ignorata informatia privitoare la numarul de operator, atat la casa cat si in program, si se efectueaza descarcarea schimbului curent pe un singur operator, acela care descarca efectiv tranzactiile din program la sfarsitul zilei.

 

Nota Importanta!

Este esential ca si programul SmartCash ECR sa lucreze cu aceleasi fisiere pentru a exista o interfata corecta cu casele de marcat online!!

De asemenea este esential ca statia SmartCash Shop de pe care se efectueaza descarcarea tranzactiilor zilnice de pe casele de marcat sa fie cea pe care ruleaaza programul SmartCash ECR. Numai in acest mod este garantata integritatea datelor preluate!

Atat SmartCash Shop cat si SmartCash ECR utilizeaza un sistem complex de semnalizare prin sectiuni protejate de un mutex pentru accesul la fisierele de tranzactii. Acest procedeu este activ numai in contextul aceluiasi calculator. In caz contrar, este posibila pierderea tranzactiilor generate de casele de marcat in timpul descarcarii.

 

Pentru detalii suplimentare privind casele de marcat si a modului de interfatare a acestora cu calculatorul, consultati manualul programului SmartCash ECR.