SmartCash Retail Management System

Generarea unei facturi fiscale la bon fiscal

Generarea unei facturi fiscale la bon fiscal

Previous topic Next topic  

Generarea unei facturi fiscale la bon fiscal

Previous topic Next topic  

Deschiderea unei facturi fiscale la bon fiscal se face din meniul Operatii, alegand optiunea Factura la bon fiscal. In situatia in care programul SmartCash Shop este activat pentru functionarea in retele complexe de case de marcat impreuna cu POS-uri, pe ecran va aparea o fereastra de selectie a tipului de aparat fiscal utilizat la emiterea bonului:

Aceasta fereastra apare doar in cazul in care se utilizeaza ambele tipuri de echipamente fiscale. In cazul in care se utiliezaza doar unul dintre echipamentele fiscale, pe ecran va aparea direct fereastra de selectare a bonului fiscal.

 

(in cazul caselor de marcat)

 

sau

 

(in cazul POS-urilor)

 

Este necesara alegerea unui client pe numele caruia se emite factura la bon. Pentru a gasi un client in lista de clienti se ruleaza lista derulanta din dreptul labelului Client sau, in cazul in care compania are un numar mai mare de clienti asignati, se poate efectua o filtrare dupa numele clientului, adaugand in dreptul campului Filtru Client cateva litere aflate in componenta numelui clientului respectiv si se va apasa butonul Filtreaza, lista de selectie din dreptul campului Filtru Client cuprinzand numai clientii in a caror denumire sunt  cuprinse literele inscrise in campul precedent.In cazul incare doriti filtrarea dupa alte categorii,Smartcash Shop va pune la dispozitie urmatoarele:Localitate,Cod Fiscal(in cazul persoanelor juridice),Cod Client sau ILN/GLN. In cazul dezactivarii listelor dinamice din optiunile programului sunt solicitate minim 3 caractere pentru aplicarea unui filtru.

Daca acest client nu a fost definit anterior in lista de clienti, acest lucru se poate face din aceasta fereastra prin apasarea butonului Adauga client sau a tastei F5. In urma acestei actiuni se va putea adauga noul client (pentru detalii privind catalogul de clienti, vezi capitolul Functii de baza, sectiunea Managementul Catalogului de Clienti).

Indiferent de echipamentul folosit pentru emiterea bonului se completeaza campurile inaintea emiterii facturii:

Delegat: numele delegatului ce primeste factura;
Seria BI si Nr BI: seria si numarul buletinului de identitate;
Eliberat de: emitentul actului de identitate;
Mijloc transport: mijlocul de transport utilizat pentru ridicarea marfii.

 

La apasarea butonului OK, este tiparita automat factura fiscala.