SmartCash Retail Management System

Deschiderea returului de la client (schimbul)

Deschiderea returului de la client (schimbul)

Previous topic Next topic  

Deschiderea returului de la client (schimbul)

Previous topic Next topic  

Deschiderea unui retur de la client pe baza bonului fiscal se face din meniul Operatii, alegand optiunea Retur Vanzare cu Bon Fiscal sau folosind butonul corespunzator din toolbar. Se apasa apoi butonul din partea stanga sus Retur Nou. Este afisata urmatoarea caseta:

 

 

Pentru a gasi un client in lista de clienti se adauga in campul Filtru Client cateva litere aflate in componenta numelui clientului respectiv. In cazul dezactivarii listelor dinamice din optiunile programului sunt solicitate minim 3 caractere pentru aplicarea unui filtru. Lista de selectie se va popula cu clientii corespunzatori filtrului selectat.

In cazul in care clientul nu este definit puteti adauga clientul apasand butonul Adauga Client,urmand apoi sa se deschida o fereastra pentru a completa formularul de adaugare ca in imaginea de mai jos:

 

 

Data la care se face returul nu trebuie adaugata deorece este actualizata comform sistemului de operare(Control Panel/Regional Settings,in functie de setarile din Personalizare SmartCash/Optiuni Generale) .Trebuie adaugat  numele clientului care beneficiaza de retur, nume definit in prealabil in catalogul de clienti (pentru detalii, a se vedea Intretinere catalog cu clienti). Acesta poat fi modificat ulterior pana la inchiderea returului din interiorul ferestrei de editare a acestuia. Returul va avea ca emitent utilizatorul curent al programului. Pot fi deschise oricate retururi per operator, singura restrictie fiind imposibilitatea deschiderii mai multor retururi simultan pentru acelasi client.

 

Nota:

Operatia de deschidere a unui retur de la client poate fi efectuata numai de catre un Supervisorul. Optional, se poate defini un Operator care are acest drept. Drepturile pentru acesta se seteaza din optiunile programului, din Configurare Program/Optiuni Generale prin bifarea optiunii: