SmartCash Retail Management System

Facturi Fiscale

Facturi Fiscale

Previous topic Next topic  

Facturi Fiscale

Previous topic Next topic  

Aceasta sectiune defineste sistemul de numerotatie aplicat documentelor cu regim special de tipul Facturilor Fiscale. Interfata de configurare este urmatoarea:

 

 

Daca se doreste utilizarea numerotatiei serializate, se va selecta optiunea de Utilizare serii fiscale pentru Facturi. In aceasta situatie trebuie selectata o statie de printare si definita seria pachetului de avize precum si intervalul de numere alocat.

O statie de printare reprezinta o categorie unica identificata printr-un numar (in exemplu de mai sus) care stocheaza si mentine la zi seria fiscala curenta pentru avizele ce sunt tiparite pe o imprimanta la un moment dat. La o statie de printare logica, materializata fizic printr-o imprimanta, se pot conecta simultan mai multi clienti (prin retea),aplicatia reluand in mod automat numerotarea  in continuarea seriei si numarului ultimului aviz fiecare efectuand in mod automat incrementarea numarului fiscal in momentul generarii facturii. In cazul schimbarii imprimantei pentru un anumit client, se comuta pe statia logica de printare asociata imprimantei fizice respective, aplicatia reluand in mod automat numerotarea  in continuarea seriei si numarului ultimului aviz.

 

Programul SmartCash Shop efectueaza imprimarea pe orice fel de imprimanta suportata de sistemul de operare Windows, fie instalata local fie partajata in retea.

Optiunile urmatoare controleaza afisarea preturilor pe facturi in cazul in care articolele au discount. Acesta poate fi reprezentat pe articol, ca total sau poate fi inclus in pret.

Sectiunea urmatoare permite deplasarea antetului si a subsolului la imprimare astfel incat sa se permita tiparirea informatiilor pe foi cu antet/subsol de personalizat de firma.

Sectiunea urmatoare permite imprimarea unui mesaj particular pe fiecare factura ce este tiparit. Mesajul poate fi personalizat si in timpul tiparirii prin utilizarea descriptorului cu numele #F ca inlocuitor pentru numarul curent al facturii. Astfel la tiparire sirul #F este inlocuit nu numarul facturii tiparite, mesajul fiind personalizat per factura.

In cazul in care se opteaza pentru renuntarea la sistemul de numerotatie fiscala, programul SmartCash Shop asigura o numerotatie interna unitara incrementata automat, alocand cate un numar unic fiecarui aviz emis. Acest numar este alocat indiferent de prezenta sau absenta numerotatiei cu serii fiscale, constituind o cheie unica de regasire a documentului in baza de date.

Sectiunea finala desemneaza numarul maxim de articole ce pot fi tiparite pe o factura. Aceasta optiune este activa numai atunci cand se folosesc formulare tipizate pretiparite pe care incap un numar fix de articole. Aceste formulare aloca cate un numar pentru fiecare pagina. Este prezenta si posibilitatea de tiparire automata a datelor de antet pe baza informatiilor incluse in sectiunea Identificare Magazin din Optiuni. In cazul avizelor personalizate la tipar, aceste informatii nu mai sunt necesare la tiparire.

 

Nota:

Optiunile stabilite in aceasta pagina controleaza automat si modul de imprimare a facturilor direct din programul SmartCash POS conectat in mod Online.