SmartCash Retail Management System

Filtrare

Filtrare

Previous topic Next topic  

Filtrare

Previous topic Next topic  

Un mod simplu de a filtra documentele existente in lista este acela de a apasa pe butoanele din partea de sus a listei sau folosind data din partea dreapta a ferestrei.

 

 

Daca doriti sa ordonati crescator/descrescator lista dupa numarul documentului  va trebui sa apasati capul de coloana de exemplu: .La fel veti proceda daca doriti sa ordonati lista dupa celelalte criterii existente: Data, Factura/Aviz, Furnizor/Magazin/Depozit, Localitate, Operator Receptie.

Apasati sub fiecare cap de coloana , iar in fereastra personalizati filtrul dupa cum doriti.De exemplu facem click sub capul de coloana data si schimbam data,apoi aceasi operatie dar sub NIR urmata apoi de tasta ENTER.Observam in imaginea de mai jos cum au fost filtrate rezultatele:

 

Dupa aplicarea unui filtru, in lista receptiilor se vor pastra doar documentele ce corespund criteriilor de selectie alese. Pentru a modifica filtrul deja introdus va trebui sa apasati butonul    , dupa care din fereastra constructorul de filtre va trebui sa apasati pe  si sa alegeti din lista derulata optiunea dorita.

 

 

Daca alegeti optiunea "Adauga Conditie" veti observa ca va trebui sa completati 3 atribute sub forma . Pentru a schimba atributul va trebui sa faceti click pe acesta si sa alegeti din lista derulata alt cuvant cheie sau sa completati campul cu o valoare. Spre exemplu, daca apasati pe NIR  se va derula lista :

De aici puteti alege un alt atribut pe care sa il folositi la filtrare.La fel veti proceda si daca doriti sa schimbati modul de filtrare: apasati pe este egal cu si alegeti din lista  un alt mod de filtrare.

 

Pentru cel de-al treilea atribut (in exemplul de mai sus 1) veti da click pe acesta, dupa care va trebui sa completati campul cu valoarea dorita. Puteti adauga oricate conditii doriti apasand in continuare pe butonul , sau .

 

Daca alegeti sa adaugati o grupare, programul va mai adauga pe langa filtrul deja existent inca un filtru separat personalizat dupa nevoile dumneavoastra. Spre exemplu vom face un filtru pentru a vedea toate receptiile cu NIR mai mare decat 1 si mai mic decat 5. Veti proceda ca in imaginea de mai jos:

 

 

Un alt exemplu ar fi daca dorim sa vedem toate receptie cu NIR mai mare ca 9 sau Localitate = Bucuresti :

 

 

Nota! Cuvantul de legatura intr-o grupare se alege in acelasi mod descris mai sus, si anume se apasa pe SI (in exemplul de mai sus) si se alege intre :

SI, SAU, NU SI, NU SAU.  Puteti alege orice filtru definit inainte prin apasarea sagetii .

 

In cele doua exemple de mai sus puteti observa butoanele din stanga jos: , . Programul va da posibilitatea sa salvati un filtru local, dupa care sa il reimportati in program. Pentru a salva local un filtru va trebui sa apasati butonul , sa alegeti calea si sa apasati butonul Save (ca in imaginea de mai jos). Filtrele se vor salva cu extesia  "*.flt"

 

Pentru a deschide un filtru  apasati butonul , iar prin intermediul ferestrei deschise localizati fisierul dorit si apasati butonul Open.

 

 

O alta modalitate de a filtra documentele este prin intermediul campului de sub meniul principal (vezi imaginea de mai jos).Tot ce va trebui sa faceti in acest caz este sa dati click pe acest camp in dreptul coloanei  si sa completati cu valorile dorite in filtru. Programul va filtra doar receptiile care se incadreaza in criteriul completat de dumneavoastra.

Nota:

Meniurile care au in partea de sus afisate toate literele alfabetului permit aplicarea unei filtrari dupa litera respectiva, prin apasarea tab-ului care contine litera sau prin tastarea acesteia.