SmartCash Retail Management System

Listare Facturi

Listare Facturi

Previous topic Next topic  

Listare Facturi

Previous topic Next topic  

Listarea facturilor fiscale este efectuata de catre operatori in momentul emiterii acestora. Totusi, din motive subiective, este posibil ca listarea sa fi fost efectuata defectuos, si documentul sa trebuiasca retiparit.

La selectarea acestei optiuni din meniul Rapoarte/Documente Fiscale/Facturi, pe ecran va aparea urmatoarea fereastra:

 

 

Aici sunt afisate toate facturile ce au fost emise in cadrul programului, atat cele de Vanzare cu Ridicata precum si cele la Bon Fiscal. Pentru a vedea inregistrarile pe o anumita perioada de timp va trebui sa completati numarul de inregistrari in campul Afiseaza cele mai noi, pe care doriti sa-l vizualizati impreuna cu data limita . Dupa apasarea butonului in lista vor aparea toate inregistrarile pana la data aleasa.

 

Nota! Daca apasati click dreapta pe unul din documente, aveti posibilitatea sa alegeti din meniu: Tiparire, Adauga in lista de etichete sau Exporta fisier txt.

 

Sunt posibile mai multe moduri de vizualizare a informatiilor pe factura:

Listare denumire completa articole pe factura - Daca un articol are o denumire foarte lunga, aceasta nu este afisata integral pe raport. Dupa bifarea optiunii de listare a denumirii complete, pe raport va aparea numele intreg al articolului. Aceasta optiune inseamna tiparirea raportului pe mai multe pagini.
Adauga toate codurile asociate articolelor de denumirea acestora la listarea pe Factura - Bifarea acestei optiuni permite afisarea tuturor codurilor articolelor pe raport (in cazul in care articolul are mai multe coduri EAN asociate).
Adauga detalii la denumirea articolului la listarea pe factura - Bifarea acestei optiuni permite afisarea detaliilor articolelor pe raport (informatia afisata in coloana Detalii).
Listeaza documentul cu urmatorul titlu ...... - Bifarea acestei optiuni listeaza factura cu un titlu preferential.
Adauga urmatoarele observatii personalizate pe factura ........ - Bifarea acestei optiuni adauga observatiile personalizate.
Listeaza factura cu TVA zero 0% - Tipareste factura cu tva-ul nul.
Adauga Cantitatea exprimata in unitatea de masura alternativa la denumirea Articolului - Bifarea acestei optiuni adauga pe factura unitatea de masura alternativa definita.

 

 

De asemenea, se poate cauta o anumita factura dupa numarul comenzii externe.

 

Pentru a tipari o factura va trebui ca mai intai sa selectati factura dorita, dupa care sa apasati butonul Tiparire Factura sau tasta F12 ori din meniul alternativ click-dreapta. Puteti oricand sa inchideti fereastra apasand butonul Iesire. Daca se doreste, se poate inlocui la imprimare titlul  FACTURA cu altul personalizat de client (Proforma, etc).

 

In cazul in care ati selectat o Factura de Vanzare cu Ridicata si in cadrul interfetei de Administrator Configurare Program - >Personalizare SmartCash - > Optiuni Generale  este bifata optiunea Tipareste Facturile pe formular propriu (Fara Tipizate) dupa cum se poate vedea mai jos:

 

 

La apasarea butonului Tiparire Factura este necesara selectia unui delegat sau adaugarea dupa caz :

 

In aceasta fereastra va trebui sa completati datele delegatului, urmand sa apasati butonul Printare pentru a tipari factura pe un formular tipizat.Dupa apasarea butonului raportul ce contine factura este de forma imaginii de mai jos :

 

 

In cazul in care se doreste tiparirea unei facturi pe un formular tipizat si in program se folosesc seriile fiscale pentru facturi, adica la Documente Fiscale  - Facturi Fiscale este bifata optiunea Utilizare serii fiscale pentru facturi si sunt de asemenea completate datele corespunzatoare, atunci, imediat dupa apasarea butonului Tiparire Factura sau a tastei F12, pe ecran va aparea urmatoarea caseta, care permite repunerea in corespondenta a indexului intern pentru serii fiscale cu numarul fiscal pretiparit pe formularul tipizat urmator.

 

 

Din cele doua optiuni se selecteaza cea corespunzatoare situatiei de fapt.

 

Prin apasarea butonului Adauga Document in Lista Etichete toate articolele incluse pe Factura selectata sunt adaugate pe lista de etichete. Pentru fiecare, numarul de etichete este setat la valoarea campului cantitate fizica din Factura.

 

Prin apasarea butonului Export in Fisier TXT,se poate salva in format .txt factura ca apoi sa se poata importa in functie de necesitati.Procedura pentru exportarea intr-un fisier este urmatoarea:se apasa butonul dat,se adauga un nume fisierului si se salveaza dupa preferinte pe statia de lucru.In momentul in care procedura este finalizata va fi prezentat un mesaj ca in imaginea de mai jos:

 

 

Nota:

Fereastra pentru listarea facturilor permite filtrarea, gruparea si sortarea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare, Grupare si Sortare.