Listare Facturi

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Documente fiscale >

Listare Facturi

Listarea facturilor fiscale este efectuata de catre operatori in momentul emiterii acestora. Totusi, din motive subiective, este posibil ca listarea sa fi fost efectuata defectuos, si documentul sa trebuiasca retiparit.

La selectarea acestei optiuni din meniul Rapoarte/Documente Fiscale/Facturi, pe ecran va aparea urmatoarea fereastra:

 

documente_fiscale_012019

 

Aici sunt afisate toate facturile ce au fost emise in cadrul programului, atat cele de Vanzare cu Ridicata precum si cele la Bon Fiscal. Pentru a vedea inregistrarile pe o anumita perioada de timp va trebui sa completati numarul de inregistrari in campul Afiseaza cele mai noi, pe care doriti sa-l vizualizati impreuna cu data limita. Dupa apasarea butonului documente_fiscale_022019 in lista vor aparea toate inregistrarile pana la data aleasa.

 

Nota! Daca apasati click dreapta pe unul din documente, aveti posibilitatea sa alegeti din meniu: Tiparire, Adauga in lista de etichete sau Exporta fisier txt.

 

Sunt posibile mai multe moduri de vizualizare a informatiilor pe factura:

Listare denumire completa articole pe factura - Daca un articol are o denumire foarte lunga, aceasta nu este afisata integral pe raport. Dupa bifarea optiunii de listare a denumirii complete, pe raport va aparea numele intreg al articolului. Aceasta optiune inseamna tiparirea raportului pe mai multe pagini.

Adauga toate codurile asociate articolelor de denumirea acestora la listarea pe Factura - Bifarea acestei optiuni permite afisarea tuturor codurilor articolelor pe raport (in cazul in care articolul are mai multe coduri EAN asociate).

Adauga detalii la denumirea articolului la listarea pe factura - Bifarea acestei optiuni permite afisarea detaliilor articolelor pe raport (informatia afisata in coloana Detalii).

Listeaza documentul cu urmatorul titlu ...... - Bifarea acestei optiuni listeaza factura cu un titlu preferential.

Adauga urmatoarele observatii personalizate pe factura ........ - Bifarea acestei optiuni adauga observatiile personalizate.

Listeaza factura cu TVA zero 0% - Tipareste factura cu tva-ul nul.

Adauga Cantitatea exprimata in unitatea de masura alternativa la denumirea Articolului - Bifarea acestei optiuni adauga pe factura unitatea de masura alternativa definita.

Ordoneaza articolele dupa denumire- Prin activarea acestei optiuni, toate articolele din factura sunt ordonate dupa denumire.

 

 

De asemenea, se poate cauta o anumita factura dupa numarul comenzii externe.

 

Pentru a tipari o factura va trebui ca mai intai sa selectati factura dorita, dupa care sa apasati butonul Tiparire Factura sau tasta F12 ori din meniul alternativ click-dreapta. Puteti oricand sa inchideti fereastra apasand butonul Iesire. Daca se doreste, se poate inlocui la imprimare titlul  FACTURA cu altul personalizat de client (Proforma, etc).

 

La apasarea butonului Tiparire Factura interfata afisata este urmatoarea :

 

 

documente_fiscale_032019

 

 

Informatii delegat:

Se va selecta delegatul sau se va apasa butonul Adauga si se  vor completa datele  unui nou delegat.

 

Informatii eTransport:

In cazul in care documentul necesita transmiterea lui catre ANAF prin interfata eTransport, se bifeaza optiunea "Activeaza transmitere documente catre ANAF prin interfata eTransport".

Se selecteaza Transportatorul sau se adauga prin apasarea butonului "Adauga" un transportator nou. Se completeaza Numele si Codul fiscal, ca in imaginea urmatoare:

 

Adaugare_transportator

 

Dupa apasarea butonului OK in interfata este afisat Transportatorul si se adauga datele Auto, data transportului si ora transportului ca in imaginea urmatoare:

 

 

informatii_e_transport_retiparire_factura

 

 

Pentru completarea campului Cod UIT se apasa butonul Interogare Cod Uit eTransport.

 

 

Dupa adaugarea datelor se va apasa butonul Salvare & Tiparire factura pe un formular tipizat. Dupa apasarea butonului raportul ce contine factura este de forma imaginii de mai jos:

 

documente_fiscale_042019

 

 

 

Pentru a efectua o dispozitie de plata se apasa butonul Dispozitie de plata. Interfata afisata este urmatoarea:

 

Dispozitie_de_plata

 

Prin apasarea butonului Adauga Document in Lista Etichete toate articolele incluse pe Factura selectata sunt adaugate pe lista de etichete. Pentru fiecare, numarul de etichete este setat la valoarea campului cantitate fizica din Factura.

 

Prin apasarea butonului Export in Fisier TXT, se poate salva in format .txt factura ca apoi sa se poata importa in functie de necesitati. Procedura pentru exportarea intr-un fisier este urmatoarea:se apasa butonul dat, se adauga un nume fisierului si se salveaza dupa preferinte pe statia de lucru. In momentul in care procedura este finalizata va fi prezentat un mesaj ca in imaginea de mai jos:

 

documente_fiscale_052019

 

Prin apasarea butonului Formular de retur interfata afisata este urmatoarea:

 

formular_retur

 

 

 

Nota:

Fereastra pentru listarea facturilor permite filtrarea, gruparea si sortarea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare, Grupare si Sortare.