SmartCash Retail Management System

Organizare retea

Organizare retea

Previous topic Next topic  

Organizare retea

Previous topic Next topic  

Aceasta pagina contine setari extrem de importante pentru stabilirea rolului pe care il are statia de lucru locala in cadrul unei retele de magazine. Optiunile sunt incluse in pagina urmatoare:

 

 

In functie de varianta de distributie, este posibil ca unele din aceste optiuni sa fie active sau inactive. Acest lucru se datoreaza faptului ca anumite versiuni de distributie SmartCash Shop sunt destinate a fi utilizate numai in magazine, iar altele numai la centrala de magazine.

In cazul unei centrale de magazine, optiunea Acest magazin este centru operativ trebuie selectata.

 

Din lista intitulata Politica de vanzare pentru reteaua de magazine se poate selecta una dintre urmatoarele optiuni:

Retea de magazine cu politica unica de preturi: acolo unde se foloseste un pret unic de vanzare in toata reteaua de magazine;
Retea de magazine cu politica diferentiata de preturi pe magazine: acolo unde se folosesc preturi de vanzare diferite de la un magazin la altul.

 

In cazul unui magazin dintr-o retea sunt disponibile urmatoarele optiuni:

 

Politica de preturi pentru magazinul curent:

Magazin cu politica de preturi impusa de la centrala de magazine: asigura aplicarea neconditionata a oricarei modificari de preturi de vanzare efectuate la centrala de magazine magazinului curent.
Magazin cu politica de preturi proprie (libere): asigura aplicarea modificarilor efectuate la centrala de magazine numai pentru catalogul de produse, schimbarile de preturi de vanzare nu mai sunt insa aplicate, magazinului avand libertatea de a-si modifica singur pretul de vanzare.

 

Politica receptiilor de marfa pentru magazinul curent:

Permite efectuarea de receptii numai de la magazine din retea (retea inchisa): reduce posibilitatile magazinului la interactiunea exclusiv cu magazinele din retea interzicand receptia de la terti direct in magazin;
Permite efectuarea de receptii de la terti (retea deschisa): permite, pe langa transferul automat de marfa cu magazinele proprii, si receptia de marfa de la terti. Conditia este insa ca articolele receptionate sa existe deja in nomenclatorul de produse definit de la centrala de magazine.