SmartCash Retail Management System

Pe Casieri

Pe Casieri

Previous topic Next topic  

Pe Casieri

Previous topic Next topic  

Spre deosebire de casele de marcat, la terminalele POS pot fi inregistrati si casieri. De aceea, programul SmartCash Shop ofera posibilitatea listarii vanzarilor la terminale POS grupate dupa casieri.Listarea vanzarilor dupa criteriul clientilor se face accesand meniul Rapoarte/Situatii Detaliate/Vanzari Prin POS/Pe Clienti. Dupa selectarea acestei optiuni, pe ecran va fi afisata caseta urmatoare:

 

 

In mod implicit intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

 

Dupa apasarea butonului OK ,acest raport poate fi salvat si in format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in caseta urmatoare:

 

 

Dupa alegerea formatului prin apasarea butonului OK, se va afisa raportul propriu-zis, raport ce va avea forma urmatoare:

 

In cazul in care ati bifat optiunea Afiseaza doar totaluri, in cadrul raportului nu vor mai fi afisate produsele ci doar casierii, cu total pe fiecare in parte. Aspectul raportului este urmatorul:

 

 

In acest raport articolele sunt afisate avand drept criteriu de grupare casieri. Afisarea se face in ordine alfabetica in cadrul fiecarui grup si cu subtotal pe fiecare grup in parte.