SmartCash Retail Management System

Pe Clienti

Pe Clienti

Previous topic Next topic  

Pe Clienti

Previous topic Next topic  

In cazul in care doriti situatia vanzarilor facturate, numai pentru un anumit client, aveti la dispozitie cel de-al doilea raport, Pe Clienti. La selectarea acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea caseta:

 

 

Pentru a gasi un client in lista de clienti se adauga in campul Filtru Clienti minim un caracter aflat in componenta numelui clientului respectiv. In cazul dezactivarii listelor dinamice din optiunile programului sunt solicitate minim 3 caractere pentru aplicarea unui filtru. Lista de selectie se va popula cu clientii corespunzatori filtrului selectat,apoi, din campul Client se va selecta clientul pentru care doriti raportul.

Bifarea optiunii Listeaza denumirea completa a articolelor  face referinta la listare denumirii complete,iar pe raport va aparea numele intreg al articolului. Aceasta optiune inseamna tiparirea raportului pe mai multe pagini.

 

In mod implicit intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

 

Acest raport poate fi salvat si in format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in caseta urmatoare:

 

 

Dupa apasarea butonului OK, se va exporta sau se va afisa raportul care va fi de forma urmatoare:

 

 

In acest raport se vor lista toate vanzarile cu facturi, cumulate, pentru clientul selectat din intervalul de timp selectat.