Raportare Manuala Tranzactii

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Logistica > Extensii SmartCash >

Raportare Manuala Tranzactii

Exportul de date catre centrala de magazine se face prin intermediul unui Plug-In SmartCash. Configurarea acestuia se poate face din sectiunea Extensii SmartCash/Raportare tranzactii. Accesul la configurarea plugin-ului de configurarea este permisa doar unui administrator.

Operatia de export (raportare) la centrala poate fi lansata din meniul principal Logistica/Raportare Manuala Tranzactii.

 

meniu_raportare_manuala_tranzactii

 

 

In momentul lansarii plug-in-ului, pe ecran va aparea o fereastra care va da posibilitatea de a selecta metoda de transfer a datelor:

 

raportare_tranzactii_022019

 

Transferul datelor se poate face prin Internet, folosind un cont FTP,  se poate face prin LAN intr-un director partajat sau utilizatorul isi poate alege locatia preferata de a transfera datele.

 

Dupa ce ati efectuat selectarea metodei de transfer puteti continua prin apasarea butonului Continua.

 

Dupa apasarea butonului Continua, va trebui sa indicati daca se va genera si transmite raportarea curenta sau se va retransmite o raportare mai veche.

 

raportare_tranzactii_032019

 

In cazul in care ati optat pentru retransmiterea unei raportari mai vechi, in urmatoarea fereastra va trebui sa selectati raportarea pe care doriti sa o retransmiteti:

 

raportare_tranzactii_042019

 

Transmiterea raportarilor se face incremental, momentul la care doriti realizarea raportarii putand fi ales de dumneavoastra. Din acest motiv nu se pot retransmite raportari avand ca referinta o anumita perioada de timp. Raportarile pot fi retransmise luand ca referinta numarul de ordine al raportarii. In cazul in care doriti retransmiterea operatiilor dintr-o anumita perioada va trebui sa retransmiteti fiecare raportare corespunzatoare acelei perioade.

Daca doriti puteti selecta un set de raportari prin folosirea combinatiei Shift+Sageata Sus/Jos (Selectie Consecutiva) sau Ctrl + Click Mouse (Selectie libera). Setul de raportari selectat va fi apoi generat si transmis, in ordinea selectiei.

 

Dupa apasarea butonului Continua, plug-in-ul de export se va conecta se serverul de FTP si se va verifica daca toate raportarile transmise anterior au ajuns pe server. In cazul in care acestea lipsesc se va efectua si o retransmisie automata a acestora.

Transmiterea efectiva a raportarii se va face din fereastra urmatoare, prin apasarea butonului Transfer:

 

raportare_tranzactii_052019