SmartCash Retail Management System

Receptie fizica

Receptie fizica

Previous topic Next topic  

Receptie fizica

Previous topic Next topic  

Optiunea Receptie Fizica, prezenta in meniul principal la Rapoarte / Centralizatoare / Receptii/Receptie Fizica, pune la dispozitia utilizatorului posibilitatea de a obtine un raport centralizator privind situatia receptiilor fizice (atat de la furnizori, cat si de la magazinele din retea), pe o anumita perioada de timp. Dupa selectarea acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea caseta:

 

 

Dupa cum se poate observa, se observa o situatie centralizata a receptiilor fizice atat de la furnizori, cat si de la magazinele din retea.

Se bifeaza casuta corespunzatoare alegerii dorite si se alege din lista furnizorul si (sau) magazinul. De asemenea, se poate vedea situatia centralizata a receptiilor fizice de la toti furnizorii si (sau) magazinele pe perioada aleasa prin selectarea semnului % ce este echivalentul cuvantului TOTI.De exemplu daca selectam pentru furnizori semnul % inseamna ca ne referim la Toti furnizorii.

 

In mod implicit, intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

 

Dupa apasarea butonului Ok acest raport poate fi salvat si in format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in caseta urmatoare:

 

 

Dupa apasarea butonului OK, se va putea exporta sau se va putea lista raportul, care va fi de forma urmatoare:

 

 

In acest raport sunt listate toate receptiile, deci aici sunt incluse si retururile pe baza de bon fiscal de la clienti. Raportul este in ordinea crescatoare a numarului N.I.R. pentru perioada de timp selectata.