SmartCash Retail Management System

Efectuarea returului de la client cu bon fiscal

Efectuarea returului de la client cu bon fiscal

Previous topic Next topic  

Efectuarea returului de la client cu bon fiscal

Previous topic Next topic  

In cadrul unui retur de la client deschis se pot efectua urmatoarele operatii:

Stergere retur  - (F3): se sterge definitiv returul curent impreuna cu toate articolele adaugate pe aceasta;
Inchidere retur si Emitere NIR -  (F4): se inchide respectivul retur si stocul este descarcat.

 

Asupra articolelor dintr-un retur se pot efectua operatiile:

Adaugare articol - (F5): se adauga un articol pe returul curent;
Stergere articol - (F7): se sterge un articol din returul curent.

 

Nota:

Tastele utilizate pentru operatiile de mai sus, F3-F4, respectiv F5-F7, sunt aceleasi in toate modulele de program.

 

 

Se poate vizualiza in orice moment totalul valoric sau cantitativ al facturii introduse in campul din dreapta-jos.

Ca toate celelalte module editoare de documente si Returul de la Clienti utilizeaza, pentru cresterea functionalitatii, un meniu de context. Acesta este urmatorul:

 

 

Nota:

O functie extrem de utila pusa la dispozitie de programul SmartCash si in acest modul este aceea de Memorare Articol. Disponibila si prin combinatia de taste Ctrl+Z, aceasta functie este prezenta in prima pozitie a tuturor meniurilor de context din cadrul programului. Folosind aceasta functie un articol selectat din orice lista de articole este memorat intr-o memorie de lucru tampon. Folosind functia complementara, denumita Articol Memorat (Ctrl+A), disponibila in meniul de context al formelor ce admit introducerea de articole, este automatizata selectia de articole, fiind similara unei operatii gen Copy&Paste, si este marita astfel intersanjabilitatea modulelor din program.

De asemenea, din acest meniu contextual se pot selecta articole pentru a fi transmise pe lista de etichetare. Numarul de etichete adaugate pe aceasta lista va fi egal cu cantitatea selectata pe transfer.

Pentru adaugarea de articole pe factura se apasa butonul Adauga articol sau tasta F5. Pe ecran va aparea fereastra de mai jos:

 

 

Se va selecta intervalul de timp in care s-a emis bonul cu care a fost vandut articolul ce urmeaza a fi returnat si apoi, in campul Cod Articol, se introduce codul articolului care se returneaza. Se apasa butonul Cauta Bon, moment in care, daca datele introduse sunt corecte, vor fi afisate toate bonurile din ziua respectiva pe care s-a vandut articolul ales.  Daca datele introduse nu sunt corecte (pe ziua aleasa nu s-a vandut articolul respectiv, codul introdus nu este corect) in lista de bonuri nu va fi afisat nimic. Se selecteaza numarul de bon corespunzator din lista de bonuri afisate si se introduce cantitatea in campul Cantitate returnata. Cantitatea returnata nu trebuie sa depaseasca cantitatea vanduta pe bon. Pentru adaugare se apasa butonul OK, sau butonul Abandon pentru a renunta la selectie.

La cautarea articolului se poate folosi si cititorul de coduri de bare, bifand in prealabil rubrica Identificare cu Scanner Coduri de Bare.

In partea din dreapta jos se scrie cantitatea care se doreste a fi returnata.

 

Nota:

Returul de marfa permite filtrarea, sortarea si gruparea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare, Sortare si Grupare.