SmartCash Retail Management System

Situatii Furnizori

Situatii Furnizori

Previous topic Next topic  

Situatii Furnizori

Previous topic Next topic  

Pe langa informatiile obtinute in mod dinamic din modulul Urmarire Furnizori, programul SmartCash Shop pune la dispozitie utilizatorilor si o serie de rapoarte si situatii ce pot fi tiparite in vederea analizei mai aprofundate.

Aceste situatii sunt disponibile din meniul Program/Furnizori/Situatii Furnizori.

 

Primul tip de situatii sunt cele care pornesc de la facturile primite. Ele se selecteaza din meniul Situatii Facturi. Dupa selectare este afisata urmatoarea caseta:

 

 

In aceasta caseta se pot selecta filtrele aplicate in vederea obtinerii raportului solicitat. Se selecteaza mai intai furnizorul (sau Toti furnizorii), pentru care se pot analiza: numai facturile neplatite, numai facturile neplatite aflate la scadenta sau toate facturile indiferent de stare dintr-un anumit interval specificat de timp.

Suplimentar se pot aplica filtrari care sa genereze numai un raport al facturilor fara plati sau o situatie sintetica (totaluri pe furnizor).

 

Analiza rezultata are urmatorul aspect:

 

 

 

Pentru fiecare factura sunt listate platile efectuate, cu explicatii amanuntite, precum si soldul ramas de plata. De asemenea sunt afisate zilele pana la data scadentei.

 

Al doilea tip de situatii - Situatii Plati - sunt utile pentru analiza interna a platilor efectuate. Dupa selectarea submeniului cu acelasi nume, este afisata fereastra urmatoarea:

 

 

Se pot selecta unul sau toti furnizorii, iar asupra datelor listate se pot aplica filtre, pentru selectarea numai a platilor neasignate la facturi sau a tuturor platilor. De asemenea situatia se poate lista sintetic cu totaluri pe furnizori si plati. Aspectul raportului obtinut este urmatorul:

 

 

 

Toate situatiile se pot exporta nativ in format Excel sau in unul din celelalte formate de export suportate de programul SmartCash Shop pentru prelucrari suplimentare.

 

Al treilea  tip de situatii - Situatii Vanzari- Plati - sunt utile pentru analiza interna a platilor efectuate respectiv a zilelor  ramase pana la scadenta .De asemenea arata lista  cu facturi neachitate la un moment catre un furnizor. Dupa selectarea submeniului cu acelasi nume, este afisata fereastra urmatoarea:

 

 

De aici alegeti intervalul de timp si furnizorul pentru care doriti sa vizualizati raportul rezultat.Prin apasarea butonului , programul va deschide fereastra.

 

 

de unde veti alege prima optiune daca doriti vizualizarea sub forma de print preview sau a adoua optiune daca doriti sa exportati datele intr-un alt program .