SmartCash Retail Management System

Topul Vazarilor Valorice

Topul Vazarilor Valorice

Previous topic Next topic  

Topul Vazarilor Valorice

Previous topic Next topic  

Programul SmartCash Shop permite si obtinerea unui raport privind Topul Vanzarilor Valorice. Acest raport se foloseste in cazul in care se doreste vizualizarea celor mai bine vandute articole, pe o anumita perioada de timp.

Pentru a accesa acest raport se foloseste functia de listare Topul Vanzarilor Valorice din meniul principal, Rapoarte / Statistici / Vanzari/Topul Vanzarilor Valorice . Dupa selectarea acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea caseta:

 

 

 

 

In mod implicit, intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru a selecta toate departamentele/clasele puteti apela meniul click-dreapta si apasati metoda Selecteaza Tot.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

Acest raport poate fi salvat si in format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in caseta urmatoare:

 

 

Dupa apasarea butonului OK, se va putea exporta sau se va putea lista raportul, care va fi de forma urmatoare:

 

 

Acest raport are drept criteriu de grupare Topul Vanzarilor Valorice .