SmartCash Retail Management System

Totale

Totale

Previous topic Next topic  

Totale

Previous topic Next topic  

Optiunea Listare vanzari prin terminale POS - Totale este disponibila din meniul principal Rapoarte/Situatii Detaliate/Vanzari prin POS/Totale si afiseaza lista vanzarilor totale cumulate prin POS.Daca alegeti aceasta optiune, pe ecran va apare urmatoarea caseta:

 

 

In mod implicit intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

 

Dupa apasarea butonului OK ,acest raport poate fi salvat si in format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in caseta urmatoare:

 

 

Dupa alegerea formatului si apasarea butonului OK, se va afisa raportul, care va fi de forma urmatoare:

 

 

Afisarea se face in ordine alfabetica, fara vreun criteriu de grupare.

Raportul contine vanzarile cumulate prin POS in intervalul selectat,cantitatile pentru fiecare articol in parte,valoarea achizitie,valoarea vanzarii etc dar nu in ultimul rand totalurile.