SmartCash Retail Management System

Preluarea tranzactiilor curente de la casele de marcat

Preluarea tranzactiilor curente de la casele de marcat

Previous topic Next topic  

Preluarea tranzactiilor curente de la casele de marcat

Previous topic Next topic  

Aceasta operatiune, disponibila prin apasarea butonului corespunzator din toolbar sau a functiei Tranzactii curente Casa de Marcat din meniul Casa si determina obtinerea unui Raport X sau Z pentru vanzarile efectuate pe casa de marcat de catre utilizatorul curent. Utilizatorul va fi interogat in privinta optiunii sale. Dupa cum se observa in antetul casetei este afisata casa corespunzatoare si casierul pentru care se listeaza tranzactiile.

 

 

In cazul in care programul este configurat pentru Operator Unic pe Casa (vezi capitolul Selectarea tranzactiilor), atunci caseta afisata are urmatorul aspect:

 

 

Dupa cum se observa in antet, acum este semnalizat factul ca numarul casierului este ignorat, iar listarea/descarcarea se face pentru toti casierii.

 

Se poate opta intre:

Listare vanzari (Raport X), caz in care se obtine un raport cu toate produsele vandute de catre casierul curent la casa de marcat de la ultimul raport Z pana in momentul interogarii. Formatul de prezentare este urmatorul:

 

Se observa ca este afisata data si ora exacta, impreuna cu operatorul curent si casa/cheia pentru care s-au listat tranzactiile. Cantitatea este afisata cu 3 zecimale, si este cumulata pe intervalul de timp listat.

 

Inchidere casa (Raport Z), situatie care determina preluarea tranzactiilor de la casa de marcat prin interfata cu SmartCash ECR si salvarea lor in baza de date centrala a programului SmartCash Shop. Dupa inchidere, aceasta operatie reseteaza registrul de tranzactii, astfel incat din acest moment se va reincepe contorizarea de la 0.

Aceasta operatiune nu duce la actualizarea automata a stocului de produse. Pentru aceasta exista o functie separata. Aspectul raportului cumulat de inchidere este urmatorul:

 

 

Nota:

Accesul la aceste functii este permis in functie de tipul de utilizator si de starea drepturilor lui. Astfel un utilizator de tip Supervisor are implicit dreptul de vizualizare a tranzactiilor la casa de marcat, in timp ce un Casier sau Operator de Magazin are drept de vizualizare a tranzactiilor la casa de marcat doar daca in optiunile programului in capitolul Personalizare SmartCash, in sectiunea respectiva de acces sunt bifate optiunile: Listare tranzactii din schimbul propriu la casa de marcat (Raport X) si Import tranzactii din schimbul propriu prin casa de marcat (Inchidere Z).