SmartCash Retail Management System

Aprovizionare Magazin Retea

Aprovizionare Magazin Retea

Previous topic Next topic  

Aprovizionare Magazin Retea

Previous topic Next topic  

Deschiderea unei Aprovizionari de la  Magazinul din Retea se face din meniul principal, alegand optiunea Aprovizionare Magazin Retea din sectiunea Comenzi.

 

 

Inainte de a deschide o Aprovizionare Noua sau de a prelucra o Aprovizionare in lucru trebuie ales numele magazinului. Pentru aceasta, in campul specific cautarii (marcat in imaginea de mai jos), se introduce o denumire partiala din numele acestuia sau se alege din lista derulanta magazinul, definit in prealabil in catalog.

 

 

Nota!

Pentru actualizarea listei cu magazinele din retea(in cazul in care au fost efectuate modificari in timpul folosirii terminalului mobil),in partea superioara dreapta se apasa butonul .

 

Comanda Aprovizionare  Noua

 

Pasul urmator, dupa selectarea magazinului si selectarea tab-ului Comanda Noua din partea inferioara, este de a selecta Data Estimata de Livrare, urmata apoi de apasarea butonului Deschide Comanda Aprovizionare Noua (marcat in imaginea de mai jos). Este recomandat ca inainte de deschiderea comenzii de aprovizionare sa verificati corectitudinea magazinului ales, in sectiunea Comanda aprovizionare de la magazin ... .

 

 

Odata cu deschiderea Comenzii de Aprovizionare de la Magazin se va deschide urmatoarea fereastra in care veti putea atat scana sau introduce codul cat si cantitatea articolului ce urmeaza a fi adaugat pe comanda.

 

 

Dupa introducerea/scanarea codului este necesara introducerea cantitatii si selectarea unitatii de masura, apoi pe ecranul terminalului vor aparea urmatoarele informatii (vezi imaginea de mai jos) :  descrierea articolului impreuna cu stocul curent, pretul de vanzare aferent, cantitatea comandata, pretul special, stoc alerta, stoc optim, furnizorul, pretul de achizitie mediu real cat si adaosul comercial si data estimata de livrare. Dupa verificarea datelor se apasa tasta Enter din cadrul tastaturii terminalului mobil si vom observa in partea inferioara in cadrul sectiunii Cost Estimat incl. TVA (vezi imaginea de mai jos), totalul de plata estimativ (incluzand tva-ul) al comenzii in curs. In cazul in care ati introdus sau scanat un articol gresit se apasa butonul C din partea inferioara ( marcat in imaginea de mai jos), urmand apoi sa repetati operatia cu articolul dorit.

 

 

Observatie!

In cazul in care pe ecranul terminalului mobil apare tastatura virtuala se selecteaza optiunea Null Keyboard din cadrul setarilor terminalului mobil.

 

Nota!

In cazul in care a fost scanat sau introdus un cod nedefinit in nomenclatorul de produse din backoffice, aplicatia va afisa o eroare conform imaginii de mai jos:

 

 

In cazul in care se doreste vizualizarea articolelor de pe o comanda se apasa butonul , acest buton reprezentand butonul de informatii, urmand apoi sa se deschida o fereasta in care sunt listate denumirile articolelor cat si costul estimativ al comenzii de aprovizionare. In campul specific cautarii (marcat in imaginea de mai jos) se pot  filtra rezultatele dupa denumire sau costul comenzii.Tot aici se poate lista la o imprimanta detaliile comenzii prin apasarea butonului Tipareste Comanda.

Pentru a reveni la pagina anterioara se apasa butonul .

 

 

Dupa adaugarea tuturor articolelor pe comanda de aprovizionare apasati butonul Emite Comanda. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa emiteti comanda apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

In cazul in care ati optat pentru confirmarea emiterii comenzii, aplicatia va reveni in meniul principal.

 

 

 

In cazul in care doriti sa anulati comanda de aprovizionare catre furnizor apasati butonul Anuleaza Comanda. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa stergeti comanda apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

Dupa anularea comenzii aplicatia va reveni in meniul principal.

 

 

 

Comamda de Aprovizionare la Magazin din Retea in lucru

 

Dupa selectarea magazinului, se alege din partea inferioara tab-ul Comenzi In Lucru (vezi imaginea de mai jos), urmand apoi selectarea numarul comenzii in lucru din lista derulanta. De precizat este faptul ca in momentul in care procesati o comanda de aprovizionare in lucru aceasta este reluata  din momentul in care a fost abandondata.

In campul Filtrare in lista de comenzi in lucru (marcat in imaginea de mai jos), din partea superioara, se pot filtra datele in functie de numarul de comanda sau data comenzii. In imaginea de mai jos este prezentata selectia Comenzii de Aprovizionare la Magazin din Retea in Lucru:

 

 

Dupa introducerea/scanarea codului este necesara introducerea cantitatii, apoi pe ecranul terminalului vor aparea urmatoarele informatii : descrierea articolului impreuna cu stocul curent, pretul de vanzare aferent, pretul special, cantitate comandata, stoc alerta, stocul optim si furnizorul la care s-a efectuat comanda. Apoi se apasa tasta Enter din cadrul tastaturii terminalului mobil. In cazul in care ati introdus sau scanat un articol gresit se apasa butonul C din partea inferioara, urmand apoi sa repetati operatia cu articolul dorit . Se repeta operatia cu fiecare articol in parte.

Dupa adaugarea tuturor articolelor pe comanda apasati butonul Emite Comanda. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa inchideti comanda de aprovizionare apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

In cazul in care doriti sa stergeti  comanda de aprovizionare apasati butonul Anuleaza Comanda.

 

 

In cazul in care se doreste vizualizarea articolelor de pe o comanda se apasa butonul , acest buton reprezentand butonul de informatii a comenzii in curs, urmand apoi sa se deschida o fereasta in care sunt listate denumirile articolelor cat si costul estimativ al comenzii de aprovizionare. In campul specific cautarii (marcat in imaginea de mai jos) se pot  filtra rezultatele  dupa denumirea sau costul acestora.Tot aici se pot lista la o imprimanta detaliile comenzii prin apasarea butonului Tipareste Comanda (vezi imaginea de mai jos).

Pentru a reveni la pagina anterioara se apasa butonul .