SmartCash Retail Management System

Transferul la un Magazin in Retea

Transferul la un Magazin in Retea

Previous topic Next topic  

Transferul la un Magazin in Retea

Previous topic Next topic  

Deschiderea unui Transfer (retur) la un Magazin din Retea se face din meniul principal alegand optiunea Transfer Magazin Retea.In imaginea de mai jos este prezentat meniul principal:

 

 

Inainte de a deschide un Transfer Nou sau de a prelucra un Transfer in lucru trebuie ales numele magazinului. Pentru aceasta, in campul specific cautarii(marcat in imaginea de mai jos), se introduce o denumire partiala pentru a filtra magazinele sau se alege din lista derulanta magazinul definit in prealabil in catalog.

 

 

 

Nota!

Pentru actualizarea listei cu magazine(in cazul in care s-au facut modificari in timpul operarii cu terminalul),in partea superioara dreapta se apasa butonul .

 

Transfer Nou

 

Pasul urmator, dupa selectarea furnizorului si selectarea tab-ului Transfer Nou din partea inferioara, este de a apasa butonul Deschide Transfer Nou (marcat in imaginea de mai jos) . Este recomandat ca inainte de deschiderea transferului sa verificati corectitudinea magazinului, in sectiunea Transfer la magazin ... .

 

 

Imediat dupa deschiderea Transferului de la Magazinul din Retea se va deschide urmatoarea fereastra in care veti putea atat scana sau introduce codul cat si cantitatea articolului ce urmaeaza a fi inclusa in transfer.

 

 

Dupa introducerea/scanarea codului este necesara introducerea cantitatii si selectarea unitatii de masura, apoi pe ecranul terminalului vor aparea urmatoarele informatii : descrierea produsului impreuna cu  stocul curent, pretul de vanzare aferent, pretul special, stoc alerta,  stoc optim, pretul de achizitie mediu real cat si adaosul comercial. Dupa verificarea datelor se apasa tasta Enter din cadrul tastaturii terminalului mobil si vom observa in partea inferioara in  sectiunea Cantitate Transfer suma cantitatilor articolelor adaugate in transfer (vezi imaginea de mai jos). In cazul in care ati introdus sau  scanat un articol gresit se apasa butonul C din partea inferioara (marcat in imaginea de mai jos), urmand apoi sa repetati operatia cu articolul dorit.

Se repeta operatia cu urmatorul articol.

 

 

Observatie!

In cazul in care pe ecranul terminalului mobil apare tastatura virtuala se selecteaza optiunea Null Keyboard din cadrul setarilor terminalului mobil.

 

Nota!

In cazul in care a fost scanat sau introdus un cod nedefinit in nomenclatorul de produse din backoffice, aplicatia va afisa o eroare conform imaginii de mai jos:

 

 

Dupa adaugarea tuturor articolelor pe transfer apasati butonul Emite Transfer. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa emiteti transferul apasati butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

In cazul in care ati optat pentru confirmarea emiterii transferului, aplicatia va reveni in meniul principal.

 

 

In cazul in care doriti sa anulati transferul  apasati butonul Anuleaza Transfer. Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa stergeti transferul apasati butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

Dupa anularea transferului aplicatia va reveni in meniul principal.

 

 

Transferuri  in lucru

 

Dupa selectarea magazinului,se selecteaza din partea inferioara tab-ul Transferuri In Lucru, urmand apoi sa se selecteze numarul transferului in lucru din lista derulanta. De precizat este faptul ca in momentul in care procesati un transfer in lucru, acesta este reluat din  momentul in care a fost abandondat. In campul Filtreaza lista de transferuri in lucru din partea superioara(marcat in imaginea de mai jos) se pot filtra datele in functie de numarul de transfer sau de data. In imaginea de mai jos este prezentata selectia Transferuri in Lucru:

 

 

Dupa introducerea/scanarea codului este necesara introducerea cantitatii, apoi pe ecranul terminalului vor aparea urmatoarele informatii :  descrierea produsului impreuna cu  stocul curent, pretul de vanzare aferent, pretul special, stoc alerta, stoc optim, pretul de achizitie mediu real cat si adaosul comercial. Apoi se apasa tasta Enter din cadrul tastaturii terminalului mobil. In cazul in care ati introdus sau scanat un articol gresit se apasa butonul C din partea inferioara, urmand apoi sa repetati operatia cu articolul dorit .

Se repeta operatia cu fiecare articol in parte.

Dupa adaugarea tuturor articolelor pe transfer apasati butonul Emite Transfer (marcat in imaginea de mai jos). Vi se va cere sa confirmati operatia. Daca doriti sa inchideti transferul apasati pe butonul YES. Pentru anulare apasati butonul NO.

In cazul in care doriti sa stergeti receptia apasati butonul Anuleaza Transfer (marcat in imaginea de mai jos).

 

 

In cazul in care se doreste vizualizarea articolelor de pe un transfer se apasa butonul , acest buton reprezentand butonul de informatii pentru transferul in curs,  urmand apoi sa se deschida o fereasta in care sunt listate denumirile articolelor cat si cantitatile.In campul specific cautarii (marcat in imaginea de mai jos)  se pot filtra rezultatele dupa denumire sau cantitate. Tot aici se pot lista la o imprimanta detaliile transferului prin apasarea butonului Tipareste Transfer (vezi imaginea de mai jos).

Pentru a reveni la pagina anterioara se apasa butonul .