SmartCash Retail Management System

Imprimanta Fiscala Epson T260F

Imprimanta Fiscala Epson T260F

Previous topic Next topic  

Imprimanta Fiscala Epson T260F

Previous topic Next topic  

Pagina Epson T260F este disponibila prin apasarea butonului omonim din meniul lateral sau prin apasarea tastei F7 de la tastatura.

Aceasta pagina contine doua ferestre: Configurare si Intretinere.

 

Fereastra Configurare permite definirea parametrilor de comunicatie cu imprimanta fiscala, a modelului de bon ce se va tipari la imprimanta, definirea unui Logo Grafic pe bon si personalizarea mesajelor de pe bon si de pe display:

 

 

Parametrii de comunicatie cu imprimanta

Se seteaza portul serial (COM-ul) pe care este instalata imprimanta fiscala (Port Serial) si viteza de comunicatie (Rata Transfer). Rata de transfer recomandata este cea de 115200 bps. Daca se selecteaza Schimba Rata de Transfer si la Imprimanta, odata cu selectarea ratei de transfer din lista respectiva, aceasta este transmisa si catre imprimanta fiscala. Este afisat un mesaj care confirma operatia si solicita repornirea imprimantei pentru initializarea modificarilor.

 

Mod tiparire

Se poate alege dintre 4 moduri de tiparire pe bon a unei vanzari:

Denumirea articolelor pe doua randuri fara precizare cod articol. In cele doua linii incap 50 caractere din denumire.
Denumirea articolelor pe un rand fara precizare cod articol. Se vor tipari maxim 25 caractere.
Denumirea pe primul rand si codul articol pe al doilea. Se vor tipari maxim 25 caractere din denumire articol.
Codul articol pe primul rand si denumire articol pe al doilea. Se vor tipari maxim 25 caractere din denumire articol.

 

Mesaj personalizat pe display client

Se poate opta pentru afisarea unui mesaj personalizat pe display-ul client la un interval de timp setat, interval de inactivitate al imprimantei (nu in timpul vanzarii). Se seteaza intervalul de timp si mesajul dorit.

 

Afisare Logo Grafic pe bon

Se poate opta pentru tiparirea unui Logo grafic la inceputul fiecarui bon. Pentru definirea acestuia se foloseste interfata pentru Administrarea Imprimantei Fiscale descrisa in capitolul respectiv in aceasta documentatie.

Fisierul logo, trebuie sa fie unul Bitmap, *.BMP si trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

latime: 432 pixeli (54 mm)
inaltime: min 96 pixeli (12 mm) - max 200 pixeli (25mm)
culoare: alb-negru

 

Tipareste numar de bon sub forma de cod de bare

Programul permite tiparirea la sfarsitul fiecarui bon fiscal a unui cod de bare care identifica unic bonul fiscal respectiv. Formatul acestui cod de bare este EAN13, iar codul este compus dupa urmatoarea regula:

PPPRBBBBBBBB unde: P= Nr. Pos, R=Nr.Reset contor bonuri (se incrementeaza cu o unitate la fiecare 999999 bonuri emise) si B= Nr. Bon, completat la stanga cu zerouri.

 

Continut mesaj la inchiderea de bon

Programul permite afisarea de mesaje personalizate, tiparite la finalul bonului fiscal. Se poate defini un mesaj de maxim 20 randuri cu cate 28 caractere pe fiecare rand.

 

Fereastra Intretinere se va accesa doar in situatii limita, numai de catre personalul specializat de service sau in situatii deosebite, numai sub indrumarea acestora.

 

 

Actualizare Data si Ora

In situatia in care intre ora calculatorului pe care ruleaza programul SmartCash POS si ora imprimantei fiscale apare o diferenta mai mare de 20 minute, aplicatia SmartCash POS va semnala acest lucru printr-un mesaj si nu va permite efectuarea de vanzari pana la restabilirea orei corecte pe ambele echipamente. Prin apasarea butonului - Actualizare Data si Ora, imprimanta fiscala va prelua data si ora calculatorului si isi va relua functionarea normala. Data si ora pot fi modificate liber, dar niciodata cu o valoare anterioara ultimei inchideri Z.

 

Atentie!!

Daca din greseala se introduce o data din viitor si dupa aceasta operatie se efectueaza un raport Z, memoria fiscala a imprimantei devine inutilizabila si trebuie inlocuita! Ori de cate ori este necesara reajustarea orei sau a datei se va proceda cu maxima atentie pentru a nu produce modificari ireversibile!

 

Inchidere Bon Fiscal cu Numerar

Functia de inchidere fortata a bonului fiscal cu Numerar se foloseste numai la bonuri blocate pentru care s-a inceput printarea platilor. Aceste bonuri nu mai pot fi anulate si de aceea este fortata inchiderea lor prin plata cu numerar.

 

Anulare Fortata Bon Fiscal

Functia de Anulare Fortata se foloseste numai pentru bonuri blocate pentru care NU s-a inceput printarea platilor. Aceste bonuri se pot anula integral in mod fortat. Prin apasarea butonului, programul evalueaza vanzarile efectuate pe imprimanta fiscala corespunzator fiecarei cote de TVA definite. Corespunzator fiecarei cote efectueaza o voidare valorica astfel incat totalul sa fie la final 0 si apoi inchide bonul fiscal. Simultan, daca in baza de date au ramas tranzactii aferente bonului respectiv si aceasta este accesibila, le anuleaza si pe acestea.

 

Inchidere Bon Ne-fiscal

Acest buton se va folosi numai pentru inchiderea bonurilor ne-fiscale (listarea de copii la bon fiscal in timpul carora s-a oprit curentul).

 

Programare Forme de Plata

Operatia se efectueaza numai imediat dupa efectuarea unui raport Z si este necesara o singura data, la punerea in functiune a imprimantei fiscale. Prin apasarea butonului sunt salvate in imprimanta fiscala denumirea formelor de plata non-numerar: CEC, CARD si BON VALORIC.

 

Informatii Stare Imprimanta

Listeaza un bon nefiscal pe imprimanta care descrie modul in care este aceasta programata, suma de control, etc.