SmartCash Retail Management System

Dispozitive Periferice

Dispozitive Periferice

Previous topic Next topic  

Dispozitive Periferice

Previous topic Next topic  

Pagina Dispozitive Periferice este disponibila prin selectarea optiunii din meniul lateral sau prin apasarea tastei F3 de la tastatura. Pagina permite selectarea si configurarea  tipurilor de echipamente folosite, cat si parametrii de comunicatie pentru modelul ales:

 

 

Cititoare Coduri de Bare

Pe un POS pot fi instalate simultan, pana la doua cititoare de coduri, fiecare pe cate un port serial diferit.

Pentru setarea parametrilor de comunicatie ai scanner-ului se apasa butonul Setare COM Port, moment in care se vor fixa prin alegere, viteza de comunicatie, COM-ul utilizat, paritatea, bitii de stop, lungimea cuvantului, modul de control.

Pentru activarea scanner-ului se va activa bifa Activare Scanner la COM X.... Din acel moment comunicatia seriala pe portul serial este activata si ledul corespunzator se va aprinde ca in imaginea de mai sus.

Scannerul se va conecta automat la fiecare pornire a POS-ului.

 

Terminal POS Bancar

Pe un POS poate fi instalat un POS Bancar,pe un port serial diferit de cele folosite.

Pentru setarea parametrilor de comunicatie ai pos-ului bancar se apasa butonul Setare COM Port, moment in care se vor fixa prin alegere viteza de comunicatie, COM-ul utilizat, paritatea, bitii de stop, lungimea cuvantului, modul de control.

Pentru activarea pos-ului bancar se va activa bifa Activare Pos Bancar la COM X.... Din acel moment comunicatia seriala pe portul serial este activata si ledul corespunzator se va aprinde ca in imaginea de mai sus.

Pos-ul Bancar se va conecta automat la fiecare pornire a POS-ului.

 

Cantar Digital

Pe un POS poate fi instalat un cantar digital, pe un port serial diferit de cele alese in sectiunea de mai sus.

Pentru setarea parametrilor de comunicatie ai cantarului se apasa butonul Setare COM Port, moment in care se vor fixa prin alegere viteza de comunicatie, COM-ul utilizat, paritatea, bitii de stop, lungimea cuvantului, modul de control.

Pentru activarea cantarului digital se va activa bifa Activare Cantar la COM X.... Din acel moment comunicatia seriala pe portul serial este activata si ledul corespunzator se va aprinde ca in imaginea de mai sus.

Cantarul digital se va conecta automat la fiecare pornire a POS-ului.

 

Imprimanta Sectie

Programul SmartCash POS permite conectarea unei imprimante de sectie.

Aceasta este o imprimanta termica, folosita pentru tiparirea pe un alt bon decat cel fiscal, a articolelor comandate. Acest tip de imprimanta este utilizata in cazul Fast-Food-urilor, tiparindu-se comanda clientului pe un bon, pe care acesta il foloseste pentru a-si ridicata produsele.

Pentru setarea parametrilor de comunicatie ai imprimantei se apasa butonul Setare COM Port, moment in care se vor fixa prin alegere viteza de comunicatie, COM-ul utilizat, paritatea, bitii de stop, lungimea cuvantului, modul de control.

Pe un POS poate fi instalata o singura imprimanta de sectie, pe un port serial diferit de cele alese in sectiunea de mai sus.

Pentru activarea acestei imprimante se va activa bifa Utilizeaza Imprimanta Sectie la.... Din acel moment comunicatia seriala pe portul serial este activata si ledul corespunzator se va aprinde ca in imaginea de mai sus.

Imprimanta se va conecta automat la fiecare pornire a POS-ului.

 

Imprimanta Note de Plata & Comenzi

Programul SmartCash POS permite instalarea unei imprimante pentru nota de plata & comenzi speciala pentru interfata de tip Servire Rapida.

Aceasta poate fi o imprimanta fiscala sau una grafica unde se pot adauga elemente grafice, precum si latimea si lungimea bonului.