SmartCash Retail Management System

Emiterea facturii la bon

Emiterea facturii la bon

Previous topic Next topic  

Emiterea facturii la bon

Previous topic Next topic  

In situatia in care un client doreste sa primeasca si factura la bonul fiscal, programul are posibilitatea de a realiza acest lucru. Mai intai trebuie configurat POS-ul din meniul Configurare POS / Personalizare POS/ Activare Functionalitati (vezi subcapitolul Personalizare POS).

 

 

Dupa efectuarea vanzarii si inchiderea bonului fiscal, din interfata standard Plati - PLU se apasa butonul FACT , pe ecran aparand urmatoarea fereastra:

 

 

Se va introduce numarul bonului pentru care se doreste emiterea facturii si se va apasa butonul Ok, sau tasta Enter. In continuare, programul va afisa o fereastra prin intermediul careia veti putea identifica clientul cu ajutorul CUI-ului firmei sau a CNP-ului:

 

 

In cazul identificarii clientilor de tip persoana fizica, trebuiesc definiti in partea de backoffice.Introducerea unui cnp al unui client inexistent, SmartCash POS va afisa o eroare.

 

Varianta 1.

In situatia in care identificarea clientului se face dupa CUI-ul firmei, iar acesta nu se regaseste in baza de date, identificarea se poate face online iar apoi poate fi adaugat:

 

 

Apoi, in cazul in care doriti adaugarea lui in baza de date apasati butonul Da si programul identifica cu ajutorul serviciilor web online(in cazul in care este bifata optiunea din meniul Configurare POS / Personalizare POS/ Activare Functionalitati,in caz contrar programul va afisa o eroare) detaliile clientului:

 

 

Va aparea  o fereastra in care trebuie sa confirmati crearea clientului in baza de date pe baza informatiilor afisate. De acolo se va apasa butonul Da, sau tasta Enter, iar POS-ul va trimite catre imprimanta comanda de tiparire a facturii.

 

Varianta 2.

In situatia in care clientul exista in baza de date, se va introduce CUI-ul firme. Dupa introducerea acestuia, POS-ul va trimite automat comanda de printare a facturii la imprimanta,identificand astfel clientul.