SmartCash Retail Management System

Pasul 1

Pasul 1

Previous topic Next topic  

Pasul 1

Previous topic Next topic  

Pentru adimistrarea echipamentului fiscal Datecs FP550T, Magister Software pune la dispozitia dumneavoastra un modul specializat in automatizarea fiscalizarii imprimantei fiscale Datecs FP550T. Programarea imprimantei fiscale consta in parcurgerea a cinci pasi dupa cum urmeaza:

 

Pasul 1:

 

Model AMEF : alegeti Datecs FP550T deruland lista .
Port Serial: alegeti COM-ul pe care figureaza imprimanta deruland lista .
Rata Transfer : alegeti rata de transfer 9600 sau 19200 deruland lista .
Nume si prenume Operator : tastati numele Operatorului

 

 

Nota! Prin apasarea butonului puteti verifica legatura calculatorului cu imprimanta fiscala. La apasarea acestui buton, daca toate setarile de mai sus au fost facute corect,  imprimanta fiscala va printa un bon nefiscal numit DIAGNOSTIC FP550T

 

In cazul in care o setare nu a fost facuta corect, apasarea acestui buton va declansa o eroare prin care veti fi anuntat ca nu s-a putut stabili legatura cu calculatorul. In acest caz va trebui sa parcurgeti urmatorii pasi:

1.Reluati pasul 1 si verificati fiecare setare in parte.
2.Daca diagnosticul se termina tot cu o eroare incercati sa mutati imprimanta fiscala pe alt COM si reluati setarile de la Pasul 1.

 

Trecerea la Pasul 2 se face apasand butonul aflat in partea de jos a ferestrei .

 

Nota! Trecerea la Pasul 2 se face dupa ce ati completat integral fiecare camp de la Pasul 1. In cazul in care un camp ramane necompletat, programul va genera o eroare in care veti fi atentionat asupra acestui lucru. Completati campul lipsa si apasati din nou butonul .

 

Pasul 2:

 

 

Setare Data si Ora Echipament Fiscal: apasati butonul pentru setarea automata a datei si a orei imprimantei fiscale.
Efectuare Raport Z: apasati butonul pentru efectuarea raportului Z.
Setare Zecimale si Cote TVA la Echipamentul Fiscal: setati in prealabil campurile:

 

Nr.Zecimale: puteti alege pana la doua zecimale la imprimarea pe bonul fiscal;
Nr. Cote TVA: puteti alege una sau doua cote TVA
Cota A/B/C/D:  dupa alegerea numarului de cote TVA va trebui sa completati si valoarea TVA-ului in campurile Cota A/B/C/D.

Dupa ce ati terminat completarea campurilor descrise mai sus va trebui sa apasati butonul si pentru a trece la pasul urmator.

 

Pasul 3:

 

 

La pasul trei veti programa Headerul si Footerul pentru bonul fiscal, ceea ce inseamna ca este la alegerea dumneavoastra textul care va aparea in partea  de jos a bonului fiscal(in cele mai multe cazuri nume firma + adresa punctului de lucru),iar in partea de header datele primite de la Administrati Financiara . Modulul fiscal va pune la dispozitie 5 linii de Header a cate 25 de caractere si 2 de Footer a cate 26 de caractere. Dupa completarea campurilor apasati butonul . Programul va intoarce un mesaj prin care veti fi anuntat ca operatia s-a efectuat cu succes.

Pentru a verifica daca Headerul si Footerul arata conform dorintei dumneavoastra puteti efectua o vanzare test prin apasarea butonului .Actiunea va genera imprimarea unui bon nefiscal .

Aapasati butonul pentru efectuarea raportului Z.

Dupa ce ati terminat completarea campurilor descrise mai sus va trebui sa apasati butonul pentru a trece la pasul urmator.

 

Pasul 4:

 

 

Efectuare raport Z intermediar: apasati butonul pentru efectuarea raportului Z.
Programarea seriei fiscale si a codului fiscal

 

Programarea seriei fiscale se face completand seria fiscala a imprimantei in cele doua campuri: "Seria fiscala","Confirmare serie fiscala". Pentru programarea seriei fiscale apasati butonul numai dupa ce campurile s-au colorat in verde.
Programarea Codului fiscal se face completand codul fiscal al imprimantei in cele doua campuri: "Cod fiscal","Confirmare cod fiscal". Pentru programarea codului fiscal apasati butonul numai dupa ce campurile s-au colorat in verde.

 

Trecerea in regim fiscal se face apasand butonul

 

NOTA IMPORTANTA!

Trecerea in regim fiscal este o operatie ireversibila. Va rugam sa verificati cu mare atentie corectitudinea pasilor anteriori, intrucat acestia nu mai pot fi modificati

 

Pasul 5:

 

 

 

Pentru a programa o forma de plata se apasa butonul .
Efectuare prima vanzare apasand butonul .
Efectuare Primul raport Z dupa fiscalizare apasand butonul .