SmartCash Retail Management System

Gestionare Numerar din Sertar

Gestionare Numerar din Sertar

Previous topic Next topic  

Gestionare Numerar din Sertar

Previous topic Next topic  

SmartCash POS pune la dispozitia utilizatorilor functia de gestionare a numerarului din sertar, prin utilizarea memoriei imprimantei fiscale. In acest fel, se tine evidenta banilor la operator. Acest lucru este accesibil Supervisorului sau Operatorului.

 

Accesul la aceasta functie se face prin butonul Sume Sertar din Interfata de Acces Functii POS.

In urma accesarii acestei optiuni, pe ecranul POS-ului va aparea urmatoarea fereastra:

 

 

Utilizatorul are posibilitatea de a introduce sau scoate o suma in numerar din sertarul imprimantei, in functie de butonul pe care il va selecta: Introducere Numerar sau Retragere Numerar. Se va tasta valoarea numerarului introdus/retras folosind tastatura. Apasand butonul Ok comanda este trimisa catre imprimanta. In cazul  in care totul a decurs corect, se va tipari suma introdusa/scoasa din sertar si valoarea numerarului din casa, acelesi lucru afisandu-se si pe ecranul POS-ului.

 

       

 

Observatia 1: Pentru a accesa sertarul imprimantei este necesar sa fie stabilita legatura cu imprimanta fiscala. In cazul unei erori de comunicare cu aceasta, nu se va putea accesa fereastra de Gestionare sertar iar utilizatorul va fi instiintat de motivul erorii.

 

Observatia 2: In caz ca exista un bon deschis la imprimanta, aceasta operatiune nu este accesibila. De acest lucru utilizatorul va fi instiintat de asemenea printr-un mesaj.