SmartCash Retail Management System

Instalarea Imprimantei Fiscale Total FP800

Instalarea Imprimantei Fiscale Total FP800

Previous topic Next topic  

Instalarea Imprimantei Fiscale Total FP800

Previous topic Next topic  

Imprimanta fiscala (sau printerul fiscal) se instaleaza in mai multi pasi. Acestia sunt:

1) Se aseaza printerul fiscal pe masa de lucru in pozitia dorita. Se conecteaza mufa de alimentare si cablul serial. Acestea se gasesc in spatele imprimantei.

SmartCash POS ofera suport pentru comanda unui sertar de bani cu deschidere automata la inchiderea de bon sau in cadrul altor operatii care necesita accesul la sertarul cu numerar. Pentru conectarea sertarului se foloseste acceasi mufa din partea din spate a imprimantei special conceputa in acest sens. Se poate utiliza orice sertar de bani care suporta tensiunea de alimentare de 12V pentru electromagnetul de comanda.

 

Atentie!

La conectarea cablului serial de comunicatie intre imprimanta si calculator, se va folosi mufa notata RS232! Utilizarea din greseala a mufei notata CASH DRAWER poate duce la deteriorarea portului serial in PC sau in imprimanta fiscala.

 

Legenda:

 

1 - Mufa alimentare

2 - Mufa serial calculator

3 - Mufa serial sertar de bani

4 - Buton de Pornire/Oprire

 

Celalalt capat al cablului serial se conecteaza la un port serial de la PC-ul de pe care se va opera. Se recomanda utilizarea portului COM 1, pentru usurinta in efectuarea setarilor (in program acest port este setat implicit pentru imprimanta fiscala).

 

2) Se instaleaza rolele de hartie in imprimanta (rola jurnal si rola bon).  Aceasta operatiune se efectueaza de asemenea, ori de cate ori s-au terminat rolele de hartie. Pentru schimbare se va indeparta capacul superior al imprimantei. Cele doua role vizibile prin indepartarea capacului sunt prezentate in imaginea urmatoare.

 

Important:

Totdeauna se vor inlocui ambele role, pentru a asigura o lungime egala de imprimare pe rola client si pe rola jurnal. Se va folosi numai hartie corespunzatoare caracteristicilor tehnice impuse de fabricant.

 

3) Dupa instalarea imprimantei, aceasta trebuie setata la parametrii de lucru fiscali necesari programului SmartCash POS si sistemului de Back-Office utilizat. Acesti parametri sunt:

multiplicatorul zecimal,
numarul de zecimale pentru preturi
denumirea valutei de lucru
numarul de cote de TVA interzise
valorile cotelor de TVA permise,
liniile de header
liniile de footer
codul fiscal.

 

Observatie:

Imprimanta va trebui sa respecte setarile efectuate in programul SmartCash POS si nu invers. De aceea este necesara configurarea si stabilirea tuturor parametrilor de functionare in aplicatia SmartCas POS si apoi se va trece la configurarea imprimantei. In cazul existentei de diferente intre parametri, utilizatorul nu va putea opera cu imprimanta si va fi anuntat de acest lucru indicandu-se si eroarea intalnita.

 

4) Fiscalizarea imprimantei fiscale. Pentru detalii privind fiscalizarea vezi capitolul Fiscalizarea imprimantei.