SmartCash Retail Management System

Mod de Utilizare si Functionare

Mod de Utilizare si Functionare

Previous topic Next topic  

Mod de Utilizare si Functionare

Previous topic Next topic  

Pagina de Personalizare POS este disponibila prin selectarea optiunii omonime din cadrul meniului lateral sau prin apasarea tastei F4 de la tastatura.Pentru a selecta prima metoda de personalizare  se selecteaza sectiunea Mod de Utilizare si Functionare.

In aceasta pagina este permisa configurarea metodei de operare, functionalitati implicite, criteriul de selectie pentru paleta de butoane, dar si elemente de rezolutia ecranului si grafica.

Cand se deschide aceasta pagina setarile implicite sunt definite astfel:

 

 

Metoda Operare POS

Metoda de operare va permite selectarea modului in care veti opera pe POS-ul respectiv.

Daca monitorul calculatorului este unul normal - se va folosi o tastatura obisnuita sau una speciala programabila (ce va inlesni modul de operare) se va selecta: POS Standard;

Daca, in schimb, display-ul calculatorului este unul de tip touch-screen, atunci se va selecta a doua optiune: Touch POS, interfata modificandu-se si ea corespunzator acestei alegeri, prin aparitia unor controale specifice, necesare introducerii directe a informatiilor prin atingerea ecranului.

In momentul comutarii pe modul Standard observam in imaginea de mai jos cum si interfata se schimba utilizandu-se doar tastatura:

 

 

Functionalitate implicita POS

In functie de tipul magazinului si de specificul produselor vandute, SmartCash POS permite selectarea a trei tipuri diferite de interfete implicite de vanzare - Supermarket, Magazin General si Servire Rapida.

Interfetele au fost create si modelate pentru a ajuta cat mai mult operatorul in operatiile pe care le efectueaza.

Interfata de tip supermarket, se va utiliza acolo unde vanzarile se efectueaza prin scanarea de coduri de bare si doar in anumite situatii se face prin introducerea manuala a codului.

In urmatoarea imagine este prezentata interfata de tip supermarket:

 

 

Interfata de tip magazin general se va utiliza acolo unde majoritatea vanzarilor se efectueaza cu ajutorul catalogului de produse prin modul de cautare dupa un criteriu definit si doar in anumite cazuri se face cu ajutorul scanarii codurilor de bare.

In urmatoarea imagine este prezentata interfata de tip magazin general:

 

 

 

 

Interfata de tip servire rapida se va utiliza acolo unde vanzarile se reduc la un numar restrans de produse,bine definit si grupate in categorii bine delimitate.Vanzarea in aceasta interfata se face prin selectarea directa a articolului dintr-o lista de butoane.

In urmatoare imagine va este prezentata interfata de tip servire rapida:

 

 

Criteriu de selectie pentru paleta de butoane

Optiunea aceasta permita utilizatorului sa aleaga modul in care  sa faca selectia , repartizand astfel produsele pe diverse categorii.Acest tip de optiune este disponibila doar pentru interfata de tip servire rapida.

Suplimentar putem selecta un criteriu secundar pentru paleta de butoane,in cazul in care prima selectie nefiind valabila SmartCash POS facand apel la al doilea criteriu.

 

Alte Optiuni

 

1) Schimbarea rezolutiei 800x600 la pornirea SmartCash POS.

 

2) Oprire calculator la inchiderea SmartCash POS

In momentul folosirii acestei optiuni, la inchiderea aplicatiei SmartCash POS nu mai este necesara nici o interventie umana pentru inchiderea sistemului.

 

3) Folosirea identificarii articolelor in interfata de tip supermarket

In momentul cand se foloseste  interfata de tip supermarket putem cauta un articol facand click pe butonul [?] pentru gasirea unui articol.

 

4) Foloseste la identificare interfata de tip paleta butoane

In momentul folosirii acestei optiuni, in interfata de tip supermarket putem cauta un articol apasand butonul [?] ,rezultand astfel interfata tip paleta de butoane specifica interfetei de tip supermarket.Daca se vor folosi ambele optiuni Foloseste la identificare interfata de tip paleta butoane si Foloseste la indentificare interfata de tip cautare dupa nume , in momentul cand se apasa butonul [?] din interfata de tip supermarket,SmartCash POS va intreaba ce tip de interfata doriti sa folositi la cautare.

 

5)Utilizare pictograme pentru interfata de tip paleta butoane-Opacitate butoane

Selectand aceasta optiune,putem seta transparenta butoanelor folosind bara de lucru impreuna cu o pictograma specifica.Aceasta optiune se foloseste impreuna cu optiunea Foloseste la identificare articole interfata de tip paleta butoane.

 

6)Utilizare culori pentru interfata de tip paleta butoane

Aceasta optiune se foloseste pentru a utiliza culori si nu pictograme pentru interfata de tip paleta butoane.La fel ca si optiunea de mai sus se foloseste impreuna cu setarea Foloseste la identificare articole interfata de tip paleta butoane.