SmartCash Retail Management System

Plati si Forme de Plata

Plati si Forme de Plata

Previous topic Next topic  

Plati si Forme de Plata

Previous topic Next topic  

Pagina Personalizare POS Plati si Forme de Plata este disponibila prin selectarea optiunii omonime din meniul lateral stanga sau prin apasarea tastei F4 de la tastatura, apoi selectan sectiunea Plati si Forme de Plata.

In pagina selectata se pot face setari de personalizare a metodei de plata pe care o accepta fiecare tip de magazin in parte.In urmatoarea imagine  este prezentat submeniul Plati si Forme de Plata:

 

 

In continuare este prezentata fiecare optiune in parte:

1) Admite plata cu CARD

Permite utilizatorului sa accepte plati utilizand un card.Pentru a utiliza un card bancar,utilizatorul este nevoit inainte sa seteze un POS bancar ( vezi Configurarea Programului SmartCash POS - > Dispozitive Periferice ).

Utilizand aceasta optiune, in momentul accesarii interfetei de vanzare se va observa butonul CARD fiind activ,ca in imaginea de mai jos:

 

 

Prin debifarea acestei optiuni, butonul marcat din imaginea de mai sus va aparea inactiv.

 

2) Admite plata cu CEC

Permite utilizatorului sa evidentieze platile sub forma de CEC.Utilizand aceasta optiune bifata in interfata de vanzare se va observa butonul CEC  fiind activ, ca in urmatoarea imagine:

 

 

Prin debifarea acetei optiuni, butonul marcat din imagine va deveni inactiv.

 

2) Admite plata cu bonuri valorice

Permite utilizatorului sa accepte platile cu bonuri valorice.Bonurile valorice trebuie definite in nomenclatorul pentru bonuri din partea de backoffice a programului.Programul SmartCash POS va pune la dispozitie in interfata de vanzare la plata cu bonuri valorice si un calculator ce poate fi activat bifand optiunea Utilizeaza Calculator pentru bonuri valorice.

Prin bifarea optiunii Rotunjire implicita numar de bonuri  in plus la calculul valorii de plata, la plata cu bonuri valorice aplicatia va rotunji numarul de bonuri cu unul in plus daca suma datorata nu este fixa cu suma numarului de bonuri.

In imaginea de mai jos este prezentata  interfata la plata cu bonuri valorice:

 

 

Pentru mai multe detalii despre plata cu bonuri valorice consultati capitolul Vanzarea cu SmartCash POS - > Plata cu bonuri valorice.

Prin debifarea optiunii Admite plata cu bonuri valorice butonul aferent va deveni inactiv.

 

3) Admite incasarea de Avansuri

Permite utilizatorului sa accepte plati in avans pentru anumite situatii.Utilizand aceasta optiune bifata in interfata vom observa butonul AVANS activ.Pentru utilizarea platii in avans se apasa butonul Avans,apoi se introduce suma iar aceasta va fi tiparita pe bon.

 

 

 

Prin debifarea optiunii Admite incasarea de avansuri, butonul aferent va deveni inactiv.