Accesul la interfata de administrare

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Administrarea imprimantei fiscale >

Accesul la interfata de administrare

Imprimanta fiscala poate prezenta doua regimuri de lucru:

Regim de lucru nefiscal: starea initiala a imprimantei, prezenta pana la fiscalizarea aparatului. Fiscalizarea se poate face doar dupa obtinerea seriei fiscale de la autoritatea fiscala din localitatea dvs. In acest regim de lucru se pot face vanzari nefiscale (de proba), rapoarte de golire, etc. Insa la finalul bonului va fi afisat mesajul: Bon nefiscal si bonurile nu vor avea logotip. Totodata rapoartele Z nu vor fi inscrise in memoria fiscala a imprimantei.    

Regim de lucru fiscal: starea de dupa operatia de fiscalizare. In aceasta stare bonurile vor afisa la sfarsit mesajul Bon Fiscal si seria fiscala cu logotip. Totodata rapoartele Z se vor inscrie in memoria fiscala a imprimantei. Din aceasta stare nu se mai poate reveni in cea de regim nefiscal.

 

Imprimanta va trebui sa respecte setarile efectuate in programul SmartCash POS si nu invers. De aceea este necesara configurarea si stabilirea tuturor parametrilor de functionare in aplicatia SmartCas POS din aplicatia de Back-Office SmartCash (pentru cotele de TVA) si apoi se va trece la configurarea imprimantei. In cazul nesimilitudinii dintre parametri, utilizatorul nu va putea opera cu SmartCash POS in regim de vanzare si va fi anuntat de acest lucru indicandu-se si eroarea intalnita.

Acesti parametri sunt: multiplicatorul zecimal, numarul de zecimale pentru preturi, denumirea valutei de lucru, numarul de taxe de TVA interzise, valorile cotelor de TVA cat si header-ul, footer-ul, codul tarii, etc. necesari imprimantei.

 

Programarea parametrilor poate fi facuta doar de catre Administratorul aplicatiei SmartCash POS pe baza codului de licenta pentru service autorizat. Pentru a avea acces la modulul de programare a imprimantei este necesar sa nu existe un bon in curs de operare. Pentru a accesa modulul de programare a imprimantei fiscale, din Interfata de Acces Functii POS (cea imediata pornirii aplicatiei) se va selecta user-ul cu rol de Administrator, se va introduce parola acestuia si apoi se va apasa butonul Administrare Imprimanta Fiscala si se va introduce codul de licenta pentru service autorizat Magister la fel ca in imaginea de mai jos. In urma acestei operatiuni va porni modulul de gestionare a imprimantei fiscale care va permite configurarea imprimantei.

 

smartcash_pos_fiscalizare001