SmartCash Retail Management System

Setarea Datei si Orei

Setarea Datei si Orei

Previous topic Next topic  

Setarea Datei si Orei

Previous topic Next topic  

Operatiunea de setare a datei si a orei este necesar a se efectua in cazul in care avem de-a face cu o imprimanta nefiscalizata si nesetata, cu un reset RAM, la inlocuirea memoriei fiscale cu una noua, daca data ultimei comenzi executate difera cu mai mult de 14 zile fata de data curenta, sau ori de cate ori ora de la imprimanta fiscala difera cu mai mult de 20 minute fata de cea a calculatorului.

Necesitatea programarii va fi indicata printr-un mesaj de avertizare aparut la POS, de forma: "Data curenta la imprimanta difera cu mai mult de 20 min. fata de cea a calculatorului care este ... . Verificati setarile."

 

Programarea datei si a orei se face din modulul de administrare a imprimantei, din tab-ul Other:

 

 

Se va alege data, ziua saptamanii si se va seta ora care doriti sa fie programata in imprimanta. Dupa scrierea acestor parametri, se va apasa butonul Set System's Date Time - [30H], comanda fiind trimisa catre imprimanta.

 

Pentru verificarea corectitudinii datei setate in imprimanta, din tab-ul Test/Status se apasa butonul Printer Test , imprimandu-se astfel un bon de test pe care se poate observa data si ora setate in imprimanta.