SmartCash Retail Management System

Imprimanta Fiscala Total FP800

Imprimanta Fiscala Total FP800

Previous topic Next topic  

Imprimanta Fiscala Total FP800

Previous topic Next topic  

Pagina Total FP800 este disponibila prin apasarea butonului omonim din meniul lateral sau prin apasarea tastei F7 de la tastatura.

Aceasta pagina contine doua ferestre: Configurare si Intretinere.

 

Fereastra Configurare permite definirea parametrilor de comunicatie cu imprimanta fiscala, a modelului de bon ce se va tipari la imprimanta, definirea unui Logo Grafic pe bon si personalizarea mesajelor de pe bon si de pe display:

 

 

Parametrii de comunicatie cu imprimanta

Se seteaza portul serial (COM-ul) pe care este instalata imprimanta fiscala (Port Serial) si viteza de comunicatie (Rata Transfer). Rata de transfer recomandata este cea de 19200 bps.

 

Mod tiparire

Se poate alege dintre 4 moduri de tiparire pe bon a unei vanzari:

Denumirea articolelor pe doua randuri fara precizare cod articol. In cele doua linii incap 50 caractere din denumire.
Denumirea articolelor pe un rand fara precizare cod articol. Se vor tipari maxim 25 caractere.
Denumirea pe primul rand si codul articol pe al doilea. Se vor tipari maxim 25 caractere din denumire articol.
Codul articol pe primul rand si denumire articol pe al doilea. Se vor tipari maxim 25 caractere din denumire articol.

 

Mesaj personalizat pe display client

Se poate opta pentru afisarea unui mesaj personalizat pe display-ul client la un interval de timp setat, interval de inactivitate al imprimantei (nu in timpul vanzarii). Se seteaza intervalul de timp si mesajul dorit.

 

Afisare si definire Logo Grafic pe bon

Se poate opta, deasemenea, pentru tiparirea unui Logo grafic la inceputul fiecarui bon. Pentru definirea acestuia se apasa butonul Incarca Logo... care va va permite alegerea unui fisier in format .BMP ce va fi programat in memoria imprimantei.

Fisierul .BMP trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:

latime: 432 pixeli (54 mm)
inaltime: 96 pixeli (12 mm)
culoare: alb-negru

 

Continut mesaj la inchiderea de bon

Programul permite afisarea de mesaje personalizate, tiparite la finalul bonului fiscal. Se poate defini un mesaj de maxim 20 randuri cu cate 28 caractere pe fiecare rand.

 

Fereastra Intretinere se va accesa doar in situatii limita, numai de catre personalul specializat Magister Software, sau in situatii deosebite, numai sub indrumarea acestora.

 

Actualizare Data si Ora

In situatia in care intre ora calculatorului pe care ruleaza programul SmartCash POS si ora imprimantei fiscale apare o diferenta mai mare de 20 minute, aplicatia SmartCash POS va semnala acest lucru printr-un mesaj si nu va permite efectuarea de vanzari pana la restabilirea orei corecte pe ambele echipamente. Prin apasarea butonului - Actualizare Data si Ora, imprimanta fiscala va prelua data si ora calculatorului si isi va relua functionarea normala. Data si ora pot fi modificate liber, dar niciodata cu o valoare anterioara ultimei inchideri Z.

 

Atentie!!

Daca din greseala se introduce o data din viitor si dupa aceasta operatie se efectueaza un raport Z, memoria fiscala a imprimantei devine inutilizabila si trebuie inlocuita! Ori de cate ori este necesara reajustarea orei sau a datei se va proceda cu maxima atentie pentru a nu produce modificari ireversibile!

 

Inchidere Bon Fiscal cu Numerar

Functia de inchidere fortata a bonului fiscal cu Numerar se foloseste numai la bonuri blocate pentru care s-a inceput printarea platilor. Aceste bonuri nu mai pot fi anulate si de aceea este fortata inchiderea lor prin plata cu numerar.

 

Anulare Fortata Bon Fiscal

Functia de Anulare Fortata se foloseste numai pentru bonuri blocate pentru care NU s-a inceput printarea platilor. Aceste bonuri se pot anula integral in mod fortat. Prin apasarea butonului, programul evalueaza vanzarile efectuate pe imprimanta fiscala corespunzator fiecarei cote de TVA definite. Corespunzator fiecarei cote efectueaza o voidare valorica astfel incat totalul sa fie la final 0 si apoi inchide bonul fiscal. Simultan, daca in baza de date au ramas tranzactii aferente bonului respectiv si aceasta este accesibila, le anuleaza si pe acestea.