Editarea, generarea si listarea de etichete pentru articole

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Logistica >

Editarea, generarea si listarea de etichete pentru articole

Programul SmartCash Shop pune la dispozitia utilizatorului un modul de editare si emitere de etichete integrat in aplicatie accesand meniul Logistica/Etichetare Articole. Etichetarea articolelor se face pe baza codului de articol asociat produselor. Modulul de etichetare are interfata urmatoare:

 

logistica_etichetare_012019

 

Acest modul permite pastrarea intr-o lista a articolelor selectate. Aceasta lista poate fi utilizata pentru a imprima mai multe formate de etichete.

Pentru popularea listei de etichete sunt puse la dispozitia utilizatorilor mai multe metode. Fiecare dintre aceste metode este adaptata contextului de lucru, astfel incat selectarea articolelor sa fie comoda si rapida.

Puteti alege intre mai multe optiuni de transmitere a informatiilor catre imprimanta de etichete:

Denumirea articolului cu ... caractere pe ... randuri (in locul punctelor se vor completa numerele dorite) - trimite catre imprimanta de etichetarea informatia cum ca articolul trebuie sa contina un anume numar de caractere si de randur

Pretul de Vanzare Curent - pretul de vanzare la momentul etichetarii

Pretul de Vanzare Nou inainte de activare (unde este cazul)

 -...si Pretul Special (articole cu discount) - pretul dupa aplicarea discount-ului;

 -...si Pretul in Moneda Alternativa - pretul afisat in moneda alternativa definita;

Explicatii articol cu ... caractere pe ... randuri (in locul punctelor se vor completa numerele dorite)

Data Curenta (data calculatorului)

Moneda alternativa

Tipareste si unitatea de masura - afisarea unitatii de masura pentru produs

Tipareste cate o singura eticheta pentru fiecare articol

Pretul de vanzare din Catalogul General

Pretul de vanzare Special din Catalogul General

Pretul de vanzare din Lista Alternativa de Pret

Pretul de vanzare Special din Lista Alternativa de Pret

Pretul de vanzare nou inainte de activare

 

Nota!: Pentru a schimba sablonul va trebui sa apasati butonul Modifica Sablon si sa alegeti alt sablon (Toate sabloanele SmartCash Shop contin extensia *.epl) .

 

Selectarea articolelor din Catalogul de Produse

 

Pentru selectarea articolelor pentru etichetare, din catalogul de produse  se poate folosi una din metodele prezentate mai jos:

Se selecteaza articolul dorit pentru etichetare din lista de articole. Din panoul Articol Catalog, situat sub lista de produse, se alege codul dorit din lista (un articol poate avea mai mult de un cod asociat) pentru respectivul produs si se efectueaza click-dreapta la mouse ca in figura de mai jos:

 

logistica_etichetare_022019

 

Se poate selecta numai codul curent sau se poate adauga la etichetare intreaga categorie curent selectata de articole. In acest caz, numarul de etichete va fi egal cu cantitatea existenta pe stoc la momentul respectiv.

In acelasi scop se pot utiliza si butoanele situate in dreapta panoului cu Articol Catalog shop_eticheta2. De asemenea, se poate folosi meniul Logistica din care se alege Adauga Articol Selectat la Etichetare sau Adauga Toata Categoria la Etichetare.

O alta metoda este de a executa comanda click-dreapta pe codul dorit din care se alege Adauga Articol Selectat la Etichetare sau Adauga Toata Categoria la Etichetare.                                                                  

 

Selectarea articolelor dintr-o lista de modificare de pret (LDI)

 

Aceasta metoda de selectare a articolelor pentru etichetare este foarte utila atunci cand s-au efectuat modificari de preturi si trebuie actualizate rapid etichetele pe sala. In acest mod, sunt listate pentru etichetare toate articolele cu pretul modificat, evitand astfel situatiile de afisare incorecta a pretului pe raft.

Pentru selectare se foloseste modulul de listare modificari pret disponibil din meniul: Modificari Pret/Listare LDI si Etichete Raft:

 

logistica_etichetare_032019

 

Folosind butonul Genereaza Lista Etichete, toate articolele incluse pe lista curent selectata in tabelul din stanga sunt adaugate in modulul de etichetare pentru a fi imprimate. La selectare este luat in considerare filtrul aplicat de cele doua optiuni: Listeaza Numai Categoria... si Listeaza numai articole cu stoc nenul. Numarul de etichete adaugat este egal cu stocul inregistrat la data modificarii de pret. Folosind aceasta metoda, in cazul etichetarii directe pe produs, momentul aplicarii etichetei poate constitui si o varianta de inventariere fizica a produselor, pe principiul ca numarul de articole trebuie sa fie egal cu numarul de etichete ce urmeaza a fi lipite.

 

Selectarea articolelor dintr-o Receptie

 

Aceasta metoda de selectare pentru etichetare se foloseste la introducerea in stoc a produselor si permite, pe langa etichetare si confruntarea numarului de etichete cu cantitatea fizica receptionata.

Selectarea se efectueaza din fereastra de listare NIR, disponibila din meniul: Rapoarte/Documente Primare/NIR.

 

 

logistica_etichetare_042019

 

Pe lista de etichete sunt adaugate toate articolele aflate pe receptia selectata, cu un numar de etichete egal cu cantitatea fizica de pe NIR-ul respectiv.

Nota:

Pentru mai multe detalii despre modul de filtrare, grupare sau sortare a documentelor va rugam sa accesati sectiunea Filtrare si Grupare.

 

Selectarea articolelor din interiorul unei operatii

 

Pe langa metodele enumerate, programul SmartCash Shop permite selectarea pentru etichetare a oricarui articol supus unei operatii: Receptie, Vanzare cu Ridicata, Transfer, etc..

Aceasta metoda permite adaugarea pentru etichetare pe fluxul de operare (atunci cand operatorul considera oportun) fara a intrerupe lucrul sau a iesi din contextul respectiv. Pentru aceasta se foloseste optiunea Adauga la Etichetare, disponibila in meniul contextual (accesibil cu click dreapta) al oricarui modul din meniul Operatii. Meniul contextual este urmatorul:

 

shop_284

 

Indiferent de metoda utilizata, dupa ce s-au ales articolele care se supun procesului etichetarii se apasa pe butonul Lista Etichete din panoul de Articol Catalog shop_eticheta3 sau se alege din meniul Logistica formatul de eticheta care se doreste sa se tipareasca.

Modulul de etichetare este complet modificabil, modul de afisare a etichetelor si datele tiparite fiind la discretia utilizatorului. Astfel se pot crea fisiere model de etichete, altele decat cele standard si se pot folosi ulterior in program. In fereastra de etichetare sunt prezente urmatoarele elemente de interfata:

 

shop_etToolBar 1

Lista de etichete poate fi stearsa cu butonul Lista noua de etichete, salvata intr-un fisier extern, in cazul unei etichetari ulterioare a acelorasi produse, cu butonul Salveaza lista, sau incarcata din fisier cu butonul Incarca lista din fisier. Putem sa stergem sau sa modificam etichetele din lista. Stergerea din lista se face cu ajutorul tastelor DEL sau cu butonul Sterge eticheta din lista. Modificarea numarului de etichete pentru fiecare articol in parte sau modificarea descrierii articolului se fac cu ajutorul butonului Modifica eticheta sau prin efectuarea unui dublu-click pe un element din lista, dupa care  va aparea urmatorul dialog:

 

logistica_etichetare_052019

 

Programul SmartCash pune la dispozitie patru formate de etichetare in functie de destinatia lor:

1.Etichete cod bare pe banda - Printer specializat

2.Etichete cod bare pe coli A4 - Printer clasic

3.Etichete de raft pe coli A4

4.Liste identificare dupa cod de bare pe coli A4

5.Etichete de raft pe printer specializat

6.Etichete de raft pe coli A4 - Cash & Carry

7.Etichete de raft pe coli A4 - Personalizabile

8.logistica_etichetare_062019

 

Etichete cod bare pe banda - Printer specializat

Etichetele cod bare pe banda se tiparesc pe benzi autocolante si necesita echipament specializat. Aceste etichete suporta diverse sabloane care pot fi selectate din optiunile programului (vezi sectiunea Imprimanta coduri de bare). Pentru utilizarea lor este insa important ca optiunile de imprimare selectate in panoul corespunzator sa fie in corespondenta cu sablonul de eticheta preincarcat in imprimanta respectiva. Sabloane pentru diverse tipuri de etichete sunt disponibile in subdirectorul /Label si pot fi incarcate in imprimanta de coduri de bare din interfata specializata din caseta Optiuni - Imprimanta coduri de bare.

 

logistica_etichetare_072019

 

 

Etichete cod bare pe coli A4 - Printer clasic

Tiparirea etichetelor se poate face si la o imprimanta normala, pe coli A4. In acest caz se alege optiunea Etichete cod bare pe coli A4 - printer clasic.

 

logistica_etichetare_082019

 

Se pot regla marginile documentului tiparit exact ca la tiparirea unui document normal. Se poate specifica numarul de coloane pe care sa se tipareasca etichetele intr-o pagina, inaltimea etichetei, daca sa apara denumirea articolului sau nu, daca sa fie prezent numele firmei emitente de etichete, daca sa se indice si marginile de decupare a etichetelor.

 

Etichete de raft pe coli A4

Tiparirea etichetelor de raft pentru o mai buna prezentare a produselor intr-un magazin. Ca si la etichetele de coduri de bare pe coli A4 aici sunt optiuni specifice unei printari clasice, dar si cateva specializate pentru etichete de raft cum ar fi: numarul coloanelor cu etichete de pe o foaie, inaltimea unei etichete, prezenta sau absenta marcajelor pentru decupare. Listare pret nou este numai pentru articolele care au suferit o modificare de pret si trebuie reetichetate. Daca alegem optiunea Cate o singura eticheta pentru fiecare articol, este ignorat numarul de exemplare pentru fiecare articol pe care l-am ales in fereastra de Modificare eticheta si este printata numai cate o eticheta de raft pentru fiecare articol aflat in lista de etichetare.

Pe langa coduri de bare si observatii se pot personaliza preturile prin selectarea urmatoarelor optiuni:

1.Imprima Pretul Special cu mentionarea Pretului intreg pentru evidentierea reducerii

2.Imprima Pretul Intreg cu mentionarea Pretul de Vanzare fara Tva Corespunzator

3.Imprima Pretul Intreg cu mentionarea Pretul de Vanzare in Moneda Alternativa

4 Imprima si Pretul de vanzare pe Unitatea Alternativa de Masura unde aceasta este definita

 

logistica_etichetare_092019

 

 

Liste identificare dupa cod de bare pe coli A4

Foile cu etichete se pastreaza la indemana operatorului, care in loc sa scaneze un cod de bare de pe un produs sau sa introduca un cod PLU, va scana de pe foaie codul corespunzator produsului dorit de client. Acesta tehnica se utilizeaza in cazul articolelor care nu au coduri EAN de la producator si sunt prea mici, sau prea ieftine pentru a justifica lipirea unei etichete cu un cod intern pe fiecare produs (ex. gumele de mestecat sau bomboanele aflate in apropierea operatorului). Lista de identificare de etichete se poate folosi cu succes si in cazul unor articole care au cod UPC (ex. tigarete) in cazul in care acest tip de cod de bare nu este suportat de casa de marcat.

 

logistica_etichetare_102019

Etichete de raft pe printer specializat:

Imprimarea este optimizata pentru etichete standard de raft cu dimensiunea de 65 x 35 mm. Stabiliti initial dimensiunea implicita a etichetelor din driverul Windows. Aceasta va fi automat utilizata de generatorul de etichete.

 

logistica_etichetare_112019

 

Etichete de raft pe coli A4 (Cash & Carry):

Aceasta optiune optimizeaza printarea etichetelor de raft cu dimensiunea 140 x 70 mm.

logistica_etichetare_122019

Etichete de raft pe coli A4 - Personalizabile:

In aceasta sectiune se poate alege un sablon de printare etichete de raft si ofera doua optiuni:

Tipareste marcaje pentru decupare: daca este bifata optiunea, cand ies etichetele la printare se vor observa marcaje specifice pentru a putea decupa;

Tipareste cate o singura eticheta pentru fiecare articol: daca e bifata optiunea, la printarea etichetelor, va fi printata cate o eticheta pentru fiecare articol din lista;

 

logistica_etichetare_132019

 

 

 

In orice moment se poate urmari modul in care se vor tipari pe hartie etichetele prin apasarea butonului de Vizualizare.

Dupa ce s-a ales tipul de eticheta dorit si s-au configurat parametrii de afisare a etichetelor, se va apasa butonul de Tiparire care va determina tiparirea etichetelor pe imprimanta aleasa.

 

Nota:

Operatia de etichetare poate fi efectuata de catre un Supervisor sau un Operator Magazin care are acest drept.