Preturi negociate

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Catalogului de Produse >

Preturi negociate

In  aceasta sectiune se pot  adauga preturile  negociate cu furnizorii  pe o perioada stabilita  pentru articolele din catalog. Pentru  activarea modulului este necesar  sa stabiliti din contul de administrare ce utilizatori au dreptul la acest modul. Din drepturi de utilizator in sectiunea Managmentul  produselor, se vor bifa  optiunile: Preturi de achizitie negociate si actualizare preturi de achizitie negociate.

Modulul trebuie activat din setarile programului SmartCash Shop-Personalizare program-> Optiuni generale-> prin bifarea functiei: Foloseste preturi de achizitie negociate.

In nomenclatorul de produse  se va observa in sectiunea articol catalog optiunea: Preturi negociate. Acest buton permite accesul la planificatorul preturilor de achizitie negociate la articolul curent selectat din nomenclator ca in imaginea de mai jos:

 

Catalogul_de_produse_preturi_negociate1

 

Planificarea se poate efectua doar pe perioada din viitor, nu se poate activa in ziua curenta. Ea se compune din doua tab-uri care pastraza un anumit set de informatii: Preturi negociate curente:- acelea care nu si-au produs efectul inca sau  sunt in curs de producere a efectului;

Preturi negociate arhivate-sunt salvate toate preturile  negociate care si-au produs efectul in trecut  si in acest fel sunt arhivate;

 

 

Prin  apasarea butonului adauga se va deschide fereastra ca in imaginea de  mai jos  in care se stabileste furnizorul, pretul,reducerea, cota de tva  si intervalul de timp in care acesta este valabil .

 

Catalogul_de_produse_preturi_negociate2

Dupa salvarea  preturilo negociate, acestea sunt  afisate in lista de  preturi negociate care  isi produc efectul  la ziua curenta sau urmeaza sa si-l produca in viitor. Cand data pretului negociat a luat sfarsit el este afisat in lista preturilor negociate arhivate .

In  ambele situatii  se poate vizualiza operatorul care a efectuat  sau a modificat aceasta operatie in coloanele Operator modificare, unde este adusa data si ora la care  au fost efectuate.

Modificarea este un proces care nu  permite schimbarea furnizorului, datei de inceput si a datei de sfarsit, ca in imaginea de mai jos:

 

 

Catalogul_de_produse_preturi_negociate3

 

Pentru a efectua importul masiv al  preturilor  planificate  prin excel  se acceseaza fisierul matrita din meniul Aprovizionare ->Preturi de achizitie negociate->Import preturi de achizitie->Obtine matrita in care se completeaza coloanele aferente importului. Exista si un raport de monitorizare din Meniul: Rapoate-> situatii detaliate -> Preturi negociate-> pe departamente/clase sau pe Frunizori.