Monitorizare Articol

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Catalogului de Produse >

Monitorizare Articol

Monitorizarea articolelor este o functionalitate ce permite utilizatorilor sa calculeze automat pretul de vanzare al articolelor in functie de pretul de achizitie negociat sau ultimul pret de achizitie. Aceasta functionalitate are scopul de a usura munca utilizatorilor atunci cand se lucreaza cu mai multe preturi negociate pe produs. Functia este disponibila, de asemenea si la modificarea unitara a produselor. Aceste functionalitati va dau posibilitatea sa gestionati si sa modificati preturile de vanzare intr-un timp foarte scurt pe un set foarte mare de articole. Automatizarea stabilirii pretului de vanzare este cu atat mai eficienta cu cat se tine cont de regulile stabilirii preturilor de achizitie si de vanzare.

 

Pentru a folosi aceasta functionalitate va trebui sa urmati pasii:

 

1. In optiunile programului sub tab-ul Personalizare SmartCash - > Reguli globale bifati urmatoarea optiune:

 

shop_746

2. De asemenea in cazul in care doriti sa setati un adaos comercial global, va trebui sa faceti modificarile in aceeasi interfata prin optiunea:

 

shop_747

 

3. In catalogul de articole veti avea acces la functia de monitorizare articole prin doua posibilitati:

 

 - Modificarea simpla a unui articol: In catalogul de articole selectati un articol si apasati butonul Modifica Articol sau shortcut-ul F6. In aceasta interfata apasati butonul shop_748. Imediat o sa apara urmatoarea fereastra de unde va trebui sa alegeti baza de calcul a pretului de vanzare (pret de achizitie negociat sau ultimul pret de achizitie), sa bifati optiunea "Activeaza modificarea automata a pretului de vanzare dupa pretul de achizitie" si sa alegeti optional un numar pentru precizia de rotunjire a pretului.

 

monitorizare_articol_012019

 

Apasati butonul OK, moment in care la urmatoarea calculare de pret de vanzare, noua modificare va fi luata in calcul.

 

 - Modificarea multipla a unui grup de mai multe articole: Monitorizarea articolelor prin intermediul modificarii multiple are in principiu acelasi rationament ca cel de mai sus, numai ca modificarea se produce pe un grup de produse. La sfarsitul operatiunii toate produsele selectate vor avea aceleasi optiuni referitor la calcularea pretului de vanzare. Selectati grupul de produse in catalog si apasati butonul "Modifica Articole". In momentul urmator se va deschide fereastra de modificare multipla. Aici selectati in primul rand optiunea "Activeaza modificarea automata a pretului de vanzare dupa pretul de achizitie", dupa care alegeti baza de calcul a pretului de vanzare si precizia de rotunjire. Prin apasarea butonului OK veti salva aceste optiuni .

 

4. Activarea preturilor monitorizate se face prin intermediul optiunii "Modificare Preturi Monitorizate" din meniul Modificari Pret. In coloana Pret nou veti avea preturile calculate dupa regula stabilita anterior. Pentru activarea preturilor urmati pasii din capitolul Activare Preturi Noi