Calculator Comenzi

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Aprovizionare >

Calculator Comenzi

Aceasta functionalitate a programului are drept scop facilitarea calcularii unui necesar de articole ce urmeaza a fi comandat de la un furnizor, in functie de anumiti parametrii cum ar fi data ultimei receptii, ultima cantitate receptionata, intervalul de timp de la ultima receptie, cantitatea vanduta sau viteza de vanzare zilnica.

Functia de calculare al viitoarelor comenzi poate fi accesata din meniul Aprovizonare, alegand optiunea Calculator Comenzi. Aceasta operatie va genera deschiderea urmatoarei fereastre in cadrul programului:

 

calculator_comenzi_012019

 

Din aceasta interfata se alege, daca este cazul, tipul de unitate de unde se va efectua aprovizionarea: de la furnizor sau de la un magazin in retea. In functie de aceasta optiuni se alege din lista furnizorul/magazinul de la care se doreste a se efectua aprovizionarea. Se alege tipul de clasificare al articolelor in functie de care se alege departamentul sau clasa de produse pentru care se doreste a se efectua comanda.

Un parametru de lucru foarte important este cel reprezentand numarul de zile pentru care se va efectua aprovizionarea, precum si marja de intarziere pe care operatorul si-o stabileste pentru a evita o posibila ruptura de stoc pentru respectivele articole. De asemenea, se pot selecta doar articolele care au receptii intr-un interval de timp definit de utilizator, precum si articolele ce au viteze de vanzare nule si un numar de zile definit de utilizator de la ultima receptie.

In partea inferioara a ferestrei apar o serie de criterii de filtrare prin care se poate prestabili afisarea doar a articolelor la care se propun spre comandare cantitati pozitive (Cantitate comandata> 0), a articolelor al caror stoc este suficient, nefiind necesara o comanda la furnizor (Cantitate comandata = 0), precum si a articolelor la care, dimpotriva, este necesar retur la furnizor, acolo unde operatiunea este posibila, deoarece valoarea stocul este superioara valorii vitezei de vanzare zilnice multiplicata cu numarul de zile ale intervalul de timp definit pentru aprovizionare (Cantitate comandata<0).

Exista posibilitatea listarii complete a denumirii articolelor pe respectiva comanda punand bifa omonima din partea de jos a ferestrei.

 

Apasarea butonului OK va genera urmatorul raport:

 

 

calculator_comenzi_022019

 

 

Nota!

- Rezultatele obtinute prin intermediul calculatorului de comenzi are un caracter orientativ, operatorul luand decizia cu privire la comanda in functie si de alte specificitati ale activitatii de comert pe care o aplicatie informatica nu le poate intotdeauna surprinde!

- Cantitatea propusa pentru aprovizionare are o relevanta relativa, deoarece calculul ei se bazeaza pe presupunerea ca viteza de vanzare este constanta si este calculata doar pe intervalul de timp de la ultima receptie pana in prezent!