Utilizarea Catalogului de Furnizori

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Furnizorilor >

Utilizarea Catalogului de Furnizori

Catalogul de furnizori ofera informatii despre toti furnizorii cu care magazinul lucreaza la un moment dat.

Pentru deschiderea formularului exista doua posibilitati: din meniul Program/Furnizori/Catalog Furnizori sau cu ajutorul butonului de shortcut din Toolbar shop_303 .

Catalogul de furnizori se prezinta sub forma unei agende ordonate alfabetic, pentru fiecare furnizor selectat din lista din stanga fiind afisate detaliile in panoul central-dreapta. Pentru a putea efectua receptii sau transferuri catre un furnizor, acesta trebuie mai intai adaugat in lista de furnizori.

 

Managementul_furnizorilor_catalog

 

 

Pentru adaugarea sau modificarea datelor despre un furnizor se apasa butonul Adauga/Modifica sau apasati tasta F5/F6 pentru a deschide formularul de introducere a datelor despre furnizor. Furnizorul se poate regasi folosind filrul din partea stanga, sau ordonarea alfabetica din partea dreapta. Datele despre furnizor se refera la Nume, Localitate, Telefon, E-mail, ILN/GLN, Fax, Cod Fiscal, Nr. R.C., Cont, Banca, Observatii, dintre care campurile legate de Nume si Cod Fiscal sunt obligatorii. In informatiile suplimentare ale furnizorului se pot adauga  zilele de scadenta alefacturilor, discount implicit (fara pretul negociat din lista ), valoarea minima de comanda, Platitor de tva, Platitor de tva la incasare, Furnizor cu taxa inversa si Furnizor de incredere. Daca folositi preturi de achzitie negociate se poate bifa optiunea: Foloseste pret de achizitie negociat curent.

La introducerea denumirii furnizorului, in cazul ca va fi introdus prefixul S.C., acesta va fi sters in mod automat, usurand astfel cautarea furnizorilor dupa nume, prin ordonarea alfabetica.

Un furnizor odata introdus nu se mai poate sterge. El se poate numai dezactiva.

Pentru listarea si tiparirea datelor despre furnizorul curent apasati butonul Listeaza sau F12.

Se poate adauga un disocunt  al furnizorului  in coloana Discount implicit. Pentru a vizualiza in lista si  frunizorii dezactivati se bifeaza optiunea Afiseaza si frunizorii inactivi.Lista furnizorilor se poate exporta intr-un format excel prin apasarea butonului Export Excel Lista Curenta.

Prin apasarea butonului export de date se selecteaza formatul de export din lista celor disponibile ca in imaginea de mai jos:

Managementul_furnizorilor_export

 

 

Nota Importanta:

Sistemul SmartCash RMS este compatibil cu sistemele de distributie globala pe segmentul retail, controlate de standardul EDI (Electronic Data Interchange). In cadrul acestui standard fiecare locatie logistica are asociat un identificator unic global (Global Location Number sau International Location Number) care asigura identitatea unica a operatorului respectiv in cadrul operatiilor de transfer de marfuri. Folosind campul ILN/GLN, este asigurata identificarea globala a furnizorului respectiv.

 

Nota:

Operatiile de editare pot fi efectuate numai de catre un Supervisor sau un Administrator. Optional, se poate defini un Operator care are acest drept. Drepturile pentru acesta se seteaza din optiunile programului, capitolul Utilizatori , sectiunea Administrare Profiluri de Utilizare :

 

smartcash_shop_furnizori06

 

Atentie Retea Magazine!

Daca se lucreaza intr-o retea de magazine, catalogul de furnizori este unul comun in toata reteaua, astfel incat un furnizor este identificat in orice magazin al retelei. In aceasta situatie, catalogul de furnizori este reimprospatat de la centrala si nu poate fi modificat la nivelul magazinelor.

 

 

 

Receptie de la furnizor

Receptia de la furnizor se face selectand meniul Operatii - > Receptie de la Furnizor si  urmand urmatorii pasi:

1.Se selecteaza numele  furnizorului.

2.Se introduce numarul facturii sau avizului dupa caz.

3.Se introduce data facturii si data scadenta.

4.La receptie de la furnizor, magazinul din retea va avea completata automat "Scadenta la Data" in functie de numarul de zile scadente de la furnizor.

5.Se introduce valoarea facturii si tva-ul total.

6.Unde este cazul se completeaza discount-ul.

 

receptie_furnizor_012019

 

Nota:

Catalogul de Furnizori permite filtrarea si sortarea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare si Sortare.