Urmarirea Furnizorilor

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Furnizorilor >

Urmarirea Furnizorilor

Programul SmartCash Shop permite monitorizarea activitatii cu furnizorii prin intermediul moduluiui Urmarire Furnizori. Acesta este disponibil din meniul Program/Furnizori/Urmarire Furnizori. Interfata este prezentata in imaginea urmatoare:

 

urmarire_furnizori_012019

 

De cate ori se inchide o receptie, pe langa incarcarea de stoc, valoarea facturii receptionate este cumulata soldului furnizorului respectiv. Pe langa valoare si sold ramas, este salvata si data scadenta, in cazul in care a fost introdusa, pentru gestionarea termenelor de plata pentru facturi. Folosind aceste informatii primare, modulul de urmarire a furnizorilor ofera o imagine completa asupra situatiei facturilor scadente si a platilor efectuate catre fiecare furnizor in parte.

In sectiunea superioara, prin intermediul unei liste de selectie se poate selecta furnizorul pentru care se doreste monitorizarea situatiei. In aceeasi regiune a ferestrei este afisat si soldul existent pentru furnizorul respectiv. Valoarea este colorata in verde daca trebuie platita si cu rosu (avand valoare negativa) daca s-au efectuat plati in avans. Butonul shop_buton_refresh, din dreapta selectorului de furnizor, permite reimprospatarea situatiei furnizorului respectiv, in cazul in care documente ce il privesc au fost introduse si de pe alte statii ce folosesc simultan programul SmartCash Shop.

Sectiunea principala a modulului este impartita in doua panouri verticale. In panoul din stanga sunt prezentate facturile emise si receptionate de la furnizorul respectiv, iar in cel din dreapta platile efectuate catre furnizorul respectiv. Panoul de plati permite, de asemenea, introducerea sau modificarea platilor efectuate.

 

Panoul cu Facturi Emise

 

In aceasta sectiune este afisata in mod dinamic lista facturilor furnizorului respectiv. Sunt filtrate facturile dupa unul din criteriile selectate in zona superioara:

Toate facturile neplatite indiferent de scadenta;

Facturi neplatite cu scadenta pana astazi si in urmatoarele x zile;

Toate facturile indiferent de starea lor intr-un interval de timp solicitat.

Fiecare dintre optiuni permite solutionarea operativa a unor probleme ce intervin in relatia cu furnizorii. Primele doua variante ajuta la asocierea platilor efectuate la facturi sau la planificarea platilor pentru facturile ce urmeaza a fi platite. Cea de-a treia varianta permite raspunsul operativ la intrebarile furnizorului cu privire la starea platilor pentru una sau mai multe facturi ce au fost emise.

Pentru a activa filtrarea trebuie apasat butonul Aplica Filtru prezent in acest panou.

Informatiile afisate pentru fiecare factura din lista sunt: Numarul ,Data facturii, Valoarea totala de plata, Soldul neplatit ramas in cazul platilor partiale si data scadenta de plata.

Dupa selectarea unei facturi ce a fost deja platite, fie si partial, in sectiunea inferioara a panoului in sectiunea Factura selectata a fost achitata cu.. este afisata automat lista documentelor cu care s-a efectuat plata, modul si data platii. In orice moment, asocierea platilor la factura curenta selectata poate fi stearsa si platile pot fi ulterior asignate altor facturi.

 

Panoul cu Plati

 

In sectiunea dreapta sunt afisate in mod dinamic platile inregistrate pentru furnizorul respectiv. Sunt filtrate platile dupa unul din cele doua criterii selectate in zona superioara:

Numai plati inca neasociate la vreo factura;

Toate platile inregistrate intr-un interval de timp, indiferent daca au fost asociate sau nu la vreo factura.

Aplicarea filtrului este efectuata cu butonul Aplica Filtru. Este afisata de asemenea valoarea totala a platilor neasociate inca la facturi.

Daca o plata a fost deja asociata, chiar si partial la una sau mai multe facturi, acestea sunt afisate in sectiunea inferioara a panoului.

Pentru asocierea unei plati selectate la o factura se foloseste butonul Asociaza Plata. In orice moment se poate sterge asocierea unei plati la o anumita factura folosind butonul corespunzator.

 

In cazul in care o plata cu forma de plata Numerar este adaugata pe Registrul de Casa, aceasta este automat afisata si in panoul de plati. In plus, in acesta pot fi introduse si plati efectuate cu alte forme de plata (Banca, compensare, etc).

 

In situatia in care exista solduri mai vechi ce trebuie preluate sau destinate corectarii unor diferente, folosind meniul contextual disponibil in panoul de facturi cu click-dreapta, se pot introduce soldurile respective folosind Factura de Sold:

 

shop_facturadesold

 

Nota:

Catalogul de Furnizori permite filtrarea si sortarea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare si Sortare.