Deschiderea receptiei

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Catalogului de Produse > Receptia de la un Magazin din Retea >

Deschiderea receptiei

Receptia de la un magazin din Retea este disponibila numai in retele de magazine complet integrate in sistemul SmartCash RMS. Pentru a avea acces la aceasta functie este necesara selectarea Nivelului de Integrare din Optiuni cu folosirea optiunii Transfer si receptie automatizata.

Intr-o retea de magazine SmartCash RMS, documentele de transfer pentru marfurile miscate in interiorul retelei sunt transmferate automat folosind un server central FTP. Prin acest mecanism, atat magazinul expeditor cat si destinatarul opereaza numai informatiile ce il privesc eliminand operarea dubla si posibilitatile de eroare. Sistemul controleaza transferul exact ca in realitate in urmatoarele etape:

Faza I: Destinatarul culege lista de transfer din magazinul propriu. La plecarea marfurilor genereaza Avizul de Insotire corespunzator. Simultan cu generarea pe serverul central FTP este copiat fisierul de transfer corespunzatore;

Faza a II-a: Pe durata pe care marfa se afla in tranzit, fisierul ramane pe serverul FTP.

Faza a III-a: La sosirea transportului la destinatie, magazinul destinatar deschide o receptie de la magazinul expeditor si preia automat fisierul cu lista de articole de pe serverul FTP. In continuare trebuie sa valideze cantitativ articolele sosite si sa evidentieze eventualele diferente;

 

Important!

Pentru deschiderea receptiei de la magazin, trebuie ca mai intai sa  deschida conexiunea la internet pentru a putea aduce fisierul de transfer de pe serverul FTP. In caz de avarie, in lipsa conexiunii la internet, fisierul poate fi preluat si de pe o disketa sau dintr-un fisier copiat local.

 

Folosind meniul Operatii/Receptie de la Magazin din Retea, programul se conecteaza la serverul FTP si in cazul in care gaseste fisiere de transfer destinate magazinului curent afiseaza urmatoarea caseta:

 

Receptie_magazin_din_retea

 

 

In cazul in care sunt in asteptare mai multe transferuri este afisata lista lor.

Numarul transferului nu este egal cu numarul Avizului de Insotire. In cadrul unui transfer pot fi incluse mai multe avize de insotire.

 

Dupa selectare si apasarea butonului Deschide Transfer, fisierul este copiat local si apoi importat ca o receptie. Dupa finalizarea acestor operatii receptia este automat deschisa. La un moment dat un utilizator nu poate opera decat o singura receptie de la alt magazin din retea.

 

Receptia deschisa in urma apasarii butonului Deschide Transfer arata in felul urmator:

 

Deschidere_receptie_magazin

 

 

La inchiderea receptiei, va aparea urmatoarea fereastra in care se selecteaza data de intrare pentru produsele incluse pe receptie:

 

    Data_inchidere_receptie_magazin