Efectuarea returului de la client

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Retur vanzare cu ridicata >

Efectuarea returului de la client

In cadrul unui retur de la client deschis se pot efectua urmatoarele operatii:

Stergere retur  - (F3): se sterge definitiv returul curent impreuna cu toate articolele adaugate pe aceasta;

Inchidere retur -  (F4): se inchide respectivul retur si stocul este descarcat;

 

Asupra articolelor dintr-un retur se pot efectua operatiile:

Adaugare articol - (F5): se adauga un articol pe returul curent;

Stergere articol - (F7): se sterge un articol din returul curent;

 

Nota:

Tastele utilizate pentru operatiile de mai sus F3, F4, respectiv F5, F7, sunt aceleasi in toate modulele de program.

 

retur_vanzare_cu_ridicata

 

In plus, apare o functie, al carei buton aferent numit Adauga Factura (F8)are rolul de a permite importul pe returul curent a tuturor articolelor ce s-au facturat deja catre un client, prin selectarea vanzarii corespunzatoare din lista de facturi. Aceasta metoda este o cale rapida de a primi retur de la un tert o marfa tocmai vanduta.

 

retur_vanzare_ridicata_032019

 

 

Se poate vizualiza in orice moment totalul valoric sau cantitativ al facturii introduse in campul din dreapta-jos, in functie de bifarea tipului de total dorit in campul Suma la.

Ca toate celelalte module editoare de documente si Returul la Furnizor utilizeaza, pentru cresterea functionalitatii, un meniu de context. Acesta este urmatorul:

 

smartcash_shop11

Nota:

O functie extrem de utila pusa la dispozitie de programul SmartCash si in acest modul este aceea de Memorare Articol. Disponibila si prin combinatia de taste Ctrl+Z, aceasta functie este prezenta in prima pozitie a tuturor meniurilor de context din cadrul programului. Folosind aceasta functie un articol selectat din orice lista de articole este memorat intr-o memorie de lucru tampon. Folosind functia complementara, denumita Articol Memorat (Ctrl+A), disponibila in meniul de context al formelor ce admit introducerea de articole, este automatizata selectia de articole, fiind similara unei operatii asemenea Copy&Paste, si este marita astfel intersanjabilitatea modulelor din program.

De asemenea, din acest meniu contextual se pot selecta articole pentru a fi transmise pe lista de etichetare. Numarul de etichete adaugate pe aceasta lista va fi egal cu cantitatea selectata pe transfer.

 

Returnarea articolelor:

Pentru adaugarea de articole pe factura se apasa butonul Adauga articol sau tasta F5. Pe ecran va apare fereastra de mai jos:

 

retur_vanzare_ridicata_042019

 

Se va selecta data la care s-a emis bonul/factura cu care a fost vandut articolul ce urmeaza a fi returnat si, apoi, in campul Cod Articol, se introduce codul articolului care se returneaza. Se apasa butonul Cauta moment in care, daca datele introduse sunt corecte, vor fi afisate toate bonurile din ziua respectiva pe care articolul ales s-a vandut. Daca datele introduse nu sunt corecte (pe ziua aleasa nu s-a vandut articolul respectiv, codul introdus nu este corect), in lista de bonuri nu va fi afisat nimic. Se selecteaza numarul de bon din lista de bonuri afisate si se introduce cantitatea in campul Cantitate returnata. Cantitatea returnata nu trebuie sa depaseasca cantitatea vanduta pe bon. Pentru adaugare se apasa butonul OK, iar pentru a renunta la selectie se apasa butonul Abandon .

La cautarea articolului se poate folosi si cititorul de coduri de bare.

 

Nota:

Fereastra de retur vanzare cu ridicata permite aplicarea filtrarea, sortarea si gruparea articolelor de pe document. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va rugam sa accesati subcapitolele Filtrare, Sortare si Grupare.