Inchiderea returului de la client

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Retur vanzare cu ridicata >

Inchiderea returului de la client

Pentru inchiderea facturii de retur, dupa ce s-au adaugat toate articolele, este necesara in prealabil tiparirea facturii de retur, prin apasarea butonului Tipareste Factura sau a tastei F12. Pe ecran va aparea fereastra de mai jos:

 

retur_vanzare_ridicata_052019

 

In cazul de mai sus, in lista de facturi, este afisata o singura pozitie, ceea ce inseamna ca articolele selectate au incaput din punctul de vedere al numarului de linii, pe o singura factura.

In situatia in care numarul de articole este mare, programul SmartCash genereaza automat numarul de facturi necesar pentru a lista toate articolele. Tiparirea facturilor se va face in acest caz una cate una, de sus in jos, pana la listarea ultimei facturi. Pe masura tiparirii, in cazul in care s-a optat pentru utilizarea combinata si a seriei fiscale, pentru fiecare factura este asociata in campul Nr. Fiscal Factura, seria fiscala pretiparita pe formularul tipizat.

Se vor completa datele delegatului si se va apasa butonul Emitere si Tiparire Factura Selectata. Printarea se va face la imprimanta si cu formatul specificat in optiunile programului (pentru detalii vezi capitolul Echipamente periferice, sectiunea Imprimante documente), cu previzualizare sau nu a documentului.

In situatia in care, dintr-un motiv obiectiv, s-a tiparit incorect factura curenta, din aceasta interfata se poate proceda oricand la retiparirea acesteia.

 

Din cele doua optiuni se selecteaza cea corespunzatoare situatiei de fapt.

 

Atentie:

Pentru operatorul curent, aceasta este singura posibilitate de retiparire a unui document fiscal in caz de eroare la printare. Dupa inchiderea facturii, tiparirea unui document fiscal este permisa doar unui Supervisor, si este considerata o operatie de urgenta.

 

Dupa tiparirea integrala a facturi, este nevoie de a inchide factura si a tiparii NIR-ul apasand butonul Inchidere Retur si Emitere NIR:

 

retur_vanzare_ridicata_062019

 

In urma actiunii de inchidere este generata automat o receptie NIR pe baza pretului de achizitie avut de articolul care a fost vandut cu bonul respectiv.

Pretul de vanzare tiparit pe factura de retur este egal cu cel de pe bonul fiscal cu care s-a vandut articolul respectiv. Aceasta suma corespunde cu valoarea restituita clientului ca urmare a returnarii produsului.

Pretul de vanzare utilizat pe NIR-ul de retur este cel curent, pret care poate fi diferit de cel avut in momentul vanzarii articolului.

In cazul unui schimb, dupa efectuarea acestor operatii, articolul oferit in schimb se vinde in mod normal, prin casa de marcat, POS sau prin vanzare cu ridicata.