Facturi cumparare

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Listare rapoarte centralizatoare > Receptii >

Facturi cumparare

Optiunea Facturi Cumparare, prezenta in meniul principal la Rapoarte / Centralizatoare / Receptii/Facturi Cumparare, pune la dispozitia utilizatorului posibilitatea de a obtine un raport centralizator privind situatia receptiilor de la furnizor, pe o anumita perioada de timp. Dupa selectarea acestei optiuni, pe ecran va aparea urmatoarea interfata:

 

facturi_cumparare_012019

 

Dupa cum se poate observa, se poate vedea o situatie centralizata a receptiilor fizice de la furnizori.

Se bifeaza casuta corespunzatoare alegerii dorite si se alege din lista furnizorul. De asemenea, se poate vedea situatia centralizata a tuturor receptiilor fizice de la toti furnizorii pe perioada aleasa prin selectarea semnului %.

 

In mod implicit, intervalul selectat este luna curenta, dar raportul poate fi listat si pe un alt interval de timp.

Pentru introducerea datei, puteti sa completati direct in campul respectiv data in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings). O metoda mai simpla, care evita eventualele confuzii, este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice. Acest meniu este urmatorul:

 

rapoarte_042019

 

In zona superioara este afisata luna curenta. Prin apasarea butoanelor cu sageti simple stanga/dreapta se selecteaza luna precedenta/urmatoare, in timp ce prin folosirea sagetilor duble se selecteaza anul.

Dupa apasarea butonului OK, acest raport se poate vizualiza,se poate exporta intr-un format personalizat si  poate fi salvat direct in  format Excel, Word, etc, pentru transferul catre alte programe, prin selectia optiunii necesare in interfata urmatoare:

 

situatii_detaliate_022019

 

Dupa selectarea modului de vizualizare sau printare a raportului, se va apasa butonul Ok pentru generarea raportului, care va fi de forma urmatoare:

 

facturi_cumparare_022019

 

In acest raport sunt listate toate receptiile, deci aici sunt incluse si retururile pe baza de bon fiscal de la clienti. Raportul este in ordinea crescatoare a numarului N.I.R. pentru perioada de timp selectata.