Listare Avize de Insotire

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Rapoarte > Rapoarte si situatii > Documente fiscale >

Listare Avize de Insotire

In situatia in care ati efectuat anterior un retur de marfa la furnizor si doriti retiparirea avizului de insotire puteti face acest lucru din meniul principal, selectand optiunea Rapoarte / Documente Fiscale / Avize de Insotire.

Listarea avizelor de insotire este efectuata de catre operatori in momentul emiterii acestora. Totusi, din motive subiective este posibil ca listarea sa fi fost efectuata defectuos, si documentul sa trebuiasca retiparit. Dupa selectare, pe ecran va apare urmatoarea fereastra:

 

documente_fiscale_062019

 

Aici sunt listate toate avizele de insotire ce au fost emise in cadrul programului. Ordinea de listare este incepand cu cel mai recent si terminand cu cel mai vechi, astfel incat, primul aviz este si cel mai nou. Pentru a vedea inregistrarile pe o anumita perioada de timp va trebui sa completati  numarul de inregistrari pe care doriti sa-l vizualizati impreuna cu data de inceput. Dupa apasarea butonului documente_fiscale_072019 in lista vor aparea toate inregistrarile de la data aleasa pana la data curenta.

 

 

Nota! Daca apasati click dreapta pe unul din documente, aveti posibilitatea sa alegeti din meniu: Vizualizare, Adauga in lista de etichete sau Modificare clasificare articole. Puteti alege asadar o alta modalitate de clasificare a articolelor continute pe document alta decat ce-a definita initial.

 

Sunt posibile mai multe moduri de vizualizare a informatiilor pe aviz:

Listare denumire completa articole pe avize -  Daca un articol are o denumire foarte lunga, aceasta nu este afisata integral pe raport. Dupa bifarea optiunii de listare a denumirii complete, pe raport va aparea numele intreg al articolului. Aceasta optiune inseamna tiparirea raportului pe mai multe pagini.

Adauga toate codurile asociate articolelor la denumirea acestora la listarea pe avize -   Bifarea acestei optiuni permite afisarea tuturor codurilor articolelor pe raport (in cazul in care articolul are mai multe coduri EAN asociate.

Adauga campul detalii la denumirea articolelor pe avize - Bifarea acestei optiuni permite afisarea detaliilor articolelor pe raport (informatia afisata in coloana Detalii).

Adauga Cantitatea exprimata  in unitatea de masura alternativa la denumirea Articolului.- Bifarea acestei optiuni adauga pe factura unitatea de masura alternativa definita.

Adauga la denumirea articolului si codul furnizorulu - Bifarea acestei optiuni adauga codul unui furnizor din lista  in cadrul raportului.

Listeaza si  pretul de vanzare al articolelor pe avize - Adauga pe raportul specific avizelor pretul de vanzare pentru fiecare articol in parte.

Listeaza articolele la pretul de achizitie Furnizor  in locul pretului de descarcare FIFO- Prin activarea acestei bife se listeaza avizul de insotire cu pretul de achizitie de la furnizor.

Listeaza documentul cu urmatorul titlu ...... - Prin bifarea optiunii adauga pe aviz un titlu preferential.

Listeaza Lot si Data Lot pe Aviz-  Prin activarea acestei bife se listeaza avizul de insotire  cu Lot si Data Lot.

 

 

Prin apasarea butonului Adauga Document in Lista Etichete toate articolele incluse pe Factura selectata sunt adaugate pe lista de etichete. Pentru fiecare, numarul de etichete este setat la valoarea campului cantitate fizica din Factura.

 

Pentru a tipari un aviz va trebui ca mai intai sa selectati avizul dorit, dupa care sa apasati butonul Tiparire Aviz sau tasta F12. Puteti inchide oricand aceasta fereastra apasand butonul Iesire. Daca se doreste, se poate inlocui la imprimare titlul  AVIZ DE INSOTIRE cu altul personalizat de client (Borderou, etc). De asemenea se poate opta pentru ascunderea preturilor de vanzare la imprimarea pe aviz.

 

In acest caz, dupa apasarea butonului Tiparire Aviz sau a tastei F12, pe ecran va aparea urmatoarea fereastra:

 

documente_fiscale_092019

 

Informatii delegat:

Se va selecta delegatul sau se va apasa butonul Adauga si se  vor completa datele  unui nou delegat.

 

Informatii eTransport:

In cazul in care documentul necesita transmiterea lui catre ANAF prin interfata eTransport, se bifeaza optiunea "Activeaza transmitere documente catre ANAF prin interfata eTransport".

Se selecteaza Transportatorul sau se adauga prin apasarea butonului "Adauga" un transportator nou. Se completeaza Numele si Codul fiscal, ca in imaginea urmatoare:

 

Adaugare_transportator

 

Dupa apasarea butonului OK in interfata este afisat Transportatorul si se adauga datele Auto, data transportului si ora transportului ca in imaginea urmatoare:

 

 

informatii_e_transport_retiparire_factura

 

 

Pentru completarea campului Cod UIT se apasa butonul Interogare Cod Uit eTransport.

 

 

Dupa adaugarea datelor se va apasa butonul Salvare & Tiparire aviz pe un formular tipizat. Dupa apasarea butonului raportul ce contine avizul este de forma imaginii de mai jos:

 

 

 

De obicei, avizul apare ca urmare a returului de marfa la furnizor sau la magazine din retea si poarta numele de Borderou Retur. In acest caz, avizul tiparit va avea urmatorul aspect:

 

documente_fiscale_102019

 

Daca totusi doriti tiparirea unui Aviz de Insotire pe un formular tipizat, va trebui ca la Configurare Program - > Optiuni Generale sa nu fie bifata optiunea Tipareste Avizele de Insotire pe formular propriu (Fara Tipizate), dupa cum se poate vedea mai jos:

 

shop_TiparesteAviz

 

In cazul in care se doreste tiparirea unui aviz pe un formular tipizat si in program se folosesc seriile fiscale pentru avize, adica la Optiuni Pogram - Documente Fiscale - Avize de Insotire este bifata optiunea Utilizare serii fiscale pentru avize si sunt de asemenea completate datele corespunzatoare, atunci, imediat dupa apasarea butonului Vizualizare Aviz sau a tastei F12, pe ecran va aparea urmatoarea caseta, care permite repunerea in corespondenta a indexului intern pentru serii fiscale cu numarul fiscal pretiparit pe formularul tipizat urmator.

 

documente_fiscale_082019

 

Din cele doua optiuni se selecteaza cea corespunzatoare situatiei de fapt.

 

Prin apasarea butonului Export, se poate salva in format .txt prin selectarea Detaliat in fisier txt sau Agregat pe U.M Alernativ in fisier Excel in format Excel, ca apoi sa se poata importa in functie de necesitati. Procedura pentru exportarea intr-un fisier este urmatoarea: se apasa butonul dat, se adauga un nume fisierului si se salveaza dupa preferinte pe statia de lucru. In momentul in care procedura este finalizata va fi prezentat un mesaj ca in imaginea de mai jos:

 

documente_fiscale_112019

 

Nota:

Fereastra pentru listarea avizelor permite filtrarea, gruparea si sortarea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare, Grupare si Sortare.