Mentinerea stocurilor de alerta

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Catalogului de Produse >

Mentinerea stocurilor de alerta

Programul SmartCash Shop afiseaza  semnalizatoare de stoc cu avertizare. Aceste semnalizatoare se activeaza in momentul in care stocul asociat unui articol scade sub o valoare limita, moment in care utilizatorul este informat despre acest lucru.

Pentru activarea stocului optim si setarea alertei de atentionare la stoc se urmeaza pasii:

1. Din catalogul de produse alegem un articol si prin efectuarea unui click cu butonul drept al mouse-ului va aparea un meniu flotant, din care va trebui sa alegeti Modifica Articol, sau sa apasati butonul Modifica Articol .

 

2. Modificare date din sectiunea Aprovizionare & Receptie Marfa din fereastra Informatii Suplimentare: se seteaza din fereastra de mai jos pentru articolul selectat valorile:

 

setare_stoc_alerte_012019

 

Stoc de Atentionare: se fixeaza limita inferioara a stocului pentru care se porneste alerta de atentionare;

Stoc Optim: se indica prin apreciere care este valoarea stocului optim pe care respectivul produs trebuie sa o aiba. Se va folosi la comanda catre furnizor a unei receptii de articol care sa atinga stocul optim.

 

3. Alerta la Articole sub Stoc Atentionare: se specifica ca respectivul articol selectat (sau set de articole selectate multiplu) sunt supuse alertei de scadere sub stoc de atentionare.

 

In momentul in care un articol a atins limita stocului de atentionare automat si era activata alerta, stocul articolului va fi evidentiat in catalog prin culoarea rosie, ca in imaginea de mai jos:

 

smartcash_shop_stocuri01

 

Scopul acestor alerte de stoc este acela de a usura procesul de comanda a marfii catre furnizor. Din meniul Aprovizionare, alegand optiunea Lista de Comanda la Furnizor se acceseaza direct o lista de comanda a articolelor care au atins stocul de atentionare, comanda catre un furnizor ales:

 

comanda_furnizor_012019

 

In lista se va afisa articolul respectiv, stocul de atentionare, stocul optim, stocul actual si stocul necesar (necesarul de la stocul actual la stocul optim). Aceasta lista are rolul de a usura procesul de comanda marfa prin identificarea rapida a articolelor cu stoc deficitar.