Catalogul de Magazine

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Managementul Retelelor de Magazine >

Catalogul de Magazine

Catalogul de magazine ofera informatii despre toate magazinele definite intr-o retea de magazine SmartCash. Aceast catalog este disponibil numai in cazul in care magazinul ce utilizeaza programul SmartCash Shop este integrat intr-o retea controlata centralizat prin programul SmartCash Shop, versiunea NetCenter.

Astfel fiecare magazin este identificat unic in reteaua de magazine, prin Numarul de Magazin. La nivelul magazinelor, utilizatorul are la dispozitie doar in scop informativ numele celorlalte magazine si identificatorul lor unic, neputand modifica informatiile aferente. Catalogul de magazine poate fi modificat numai de la centrala de magazine dotata cu versiunea NetCenter a programului SmartCash Shop.

 

Centrala de magazine este locul in care se definesc magazinele existente in retea. Magazinul nu poate opera daca in prealabil nu a fost definit mai intai in lista de magazine din centrala. Lista magazinelor poate fi consultata folosind meniul Program/Magazine, astfel:

 

Catalogul_de_magazine

 

 

 

In aceasta fereastra se pot vizualiza in partea stanga a ecranului magazinele din retea ordonate alfabetic, iar in partea dreapta se pot vizualiza detaliile privind magazinul selectat din lista. Dand click pe butonul Adauga sau Modifica, se poate introduce datele aferente unui nou magazin din retea, respectiv se poate edita datele unuia deja existent. Folosind butonul Listeaza sau tastand F12 se poate tipari datele corespunzatoare magazinului selectat intr-un raport ca in imaginea urmatoare:

 

Listare_magazin

 

 

Dupa definirea listei de magazine din magazinul considerat centru operatic, aceasta se transmite catre magazinele din retea folosind meniul NetCenter/Retransmitere/Actualizare Catalog Magazine. Operatia trebuie efectuata ori de cate ori a survenit o modificare la magazinele definite.

Daca doriti sa adaugati un magazin cu caracteristicile altui magazin deja adaugat in retea va trebui sa selectati magazinul dorit, sa apasati butonul Duplica . Dupa completarea campurilor dorite apasati butonul OK.

 

Nota:

In cazul in care programul SmartCash Shop este configurat sa nu opereze intr-o retea de magazine, catalogul de magazine nu va fi accesibil si nu va avea nicio relevanta in desfasurarea activitatii.

In vederea deschiderii unui nou magazin in cadrul unei retele SmartCash, actualizarea listei de magazine este prima operatie care trebuie efectuata, dupa stabilirea prealabila a numarului unic al magazinului din fereastra de Optiuni/Identificare Magazin.

Nota:

Catalogul de Magazine permite filtrarea si sortarea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare si Sortare.