Baza De Date Magazin

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Mobility > SmartCash Mobility Server >

Baza De Date Magazin

Pentru a seta parametrii de conectare la  baza de date se acceseaza tab-ul Baza de Date Magazin si se completeaza urmatoarele campuri descrise mai jos:

 

Server SQL: daca se doreste lucrul cu o baza de date situata pe un alt calculator, in acest camp se specifica numele in retea al respectivului calculator, fie asa cum este el denumit in retea, fie direct IP-ul calculatorului respectiv. Atentie, serverul SQL Firebird opereaza numai in retele bazate pe protocol TCP-IP. In cazul operarii cu server local (pe acelasi calculator), acesta trebuie sa ramana necompletat (pentru sistemele de operare mai noi Vista , Windows 8 si Windows 10), in campul "Server SQL" se va introduce valoarea 127.0.0.1);

Baza de date: calea completa pana la fisierul de baze de date. Programul este livrat cu o baza de date cu numele Smartcash.fdb  aflata in directorul IBData pe discul D al calculatorului . In urma instalarii, programul va fi configurat catre aceasta baza de date instalata local. In cazul instalarii pe un server de retea, aceasta cale trebuie completata cu locatia bazei de date asa cum este ea salvata pe serverul de retea si nu ca referinta de fisier partajat intr-o retea!!! (ex C:\Program Files\SmartCash\Smartcash.fdb si NU \\mainserver\ibdata\smartcash.fdb). Nu folositi browsing-ul dupa baza de date decat la o instalare locala!!!

Nume Acces: indica numele de utilizator de acces la serverul SQL. Implicit este SYSDBA;

Parola Server: parola de acces la serverul SQL. De obicei, daca nu este schimbata, va fi masterkey;

 

smart_cash_mobility_server_baza01