Configurare SmartCash Mobility Android

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Mobility > SmartCash Mobility Client Android >

Configurare SmartCash Mobility Android

Smartcash Mobility Client Android ruleaza pe terminale mobile iData, dotate cu un sistem de operare Android, capabile de comunicatie 3G dar si wireless.

La pornirea aplicatiei de pe terminalul mobil iData, inainte de  autentificare (autentificarea se face  folosind acelasi nume de acces si parola ca si cele definite in programul SmartCash Shop) se va deschide urmatoarea fereastra:

 

smartcash_mobility_login011

 

Pentru a putea avea acces in configurarea programului, primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa va autentificati cu un utilizator si o parola(definite in backoffice) ce va permite sa aveti drepturile unui utilizator cu rol de administrator.

Dupa autentificarea in program, in regim de administrator, dupa cum indica si imaginea de mai jos, suntem intampinati cu un mesaj ce ne indica faptul ca avem doar drepturi de configurare:

 

smartcash_mobility_admin02

 

In partea superioara gasim doua butoane: smartcash_return_01 si smartcash_mobility_edit_config01. Primul buton are ca actiune intoarcerea la pagina anterioara pana cand aplicatia va ajunge in zona de autentificare, iar al doilea buton este specific editarii parametrilor de configurare a aplicatiei.

Pentru a configura parametrii aplicatiei se apasa butonulsmartcash_mobility_edit_config01  avand ca rezultat deschiderea urmatoarei ferestre:

 

smartcash_mobility_optiuni011

 

Optiuni_utilizare_terminal

 

Optiuni_utilizare_terminal_feedback_activ

 

Observam aici in partea inferioara doua tab-uri specifice configurarii parametrilor. Mai jos va sunt prezentate cele doua tab-uri impreuna cu optiunile acestora.

 

Utilizare Terminal

 

In acest tab se pot efectua modificari ce tin de functionalitatea aplicatiei impreuna cu terminalul cat si de interfata. Observam ca acesta este dispus sub forma unei liste derulante, fiecare optiune fiind dispusa in cadrul unei sectiuni.

Tema Interfata: In cadrul aceste sectiuni putem schimba tema interfetei in functie de preferinte din lista de optiuni prezenta.

Scanare Coduri de Bare: Dupa activarea optiunii Scanare partiala coduri EAN 13 se seteaza primul caracter care urmeaza sa fie citit din sectiunea Caracter Inceput si ultimul din sectiunea Caracter Sfarsit (de exemplu avem  urmatorul cod EAN 13: 4260039345046. In cazul in care setam in sectiunea Caracter Start setam 1 si in sectiunea Caracter Sfarsit setam 9, citirea se va realiza incepand cu cifra 4 si terminandu-se cu cifra 5 ).

Verificare raft : Dupa activarea acestei optiuni se va efectua listarea automata a etichetelor de raft prin SmartCash Print Server.

Aprovizionare Marfa: Prin selectarea optiunii Foloseste implicit UM Aprovizionare daca este disponibila, in cadrul unei aprovizionarii, se va utiliza unitatea de masura setata in backoffice pentru aprovizionare.

Receptie Marfa: Prin selectarea optiunii Foloseste implicit UM Aprovizionare daca este disponibila, in cadrul unei receptii de marfa, se va utiliza unitatea de masura setata in backoffice pentru aprovizionare.

Codificare clienti: Codificarea se efectueaza prin  activarea optiunii Foloseste codul de client pentru furnizorul de fidelizare urmator  si adaugarea codului de furnizor de fidelizare.

Automatizari: In cadrul sectiunii se pot adauga automat cantitati prin selectarea optiunii Adaugare Automata cantitate dupa identificarea articolului si setarea Cantitatii Adaugate.Tot aici se poate seta imprimarea automata la emiterea unei receptii,transferuri ,comenzi de livrare, comenzi de aprovizionare, corectii de stoc si liste de numarare pe locatii.

Delogare automata operator: Prin activarea acestei optiuni  operatorul  logat in aplicatie este delogat automat dupa numarul selectat de minute inactivate.

Feedback Activ: Optiunile din cadrul acestei sectiuni informeaza utilizatorul printr-un feedback audio sau prin vibrare in cadrul efectuarii operatiilor critice.

Imprimare: Optiunea Activeaza imprimarea de documente de la terminalul mobil , permite utilizatorului imprimarea tuturor documentelor necesare direct cu ajutorul terminalului mobil.

Optiuni avansate: Mentine terminalul permanet activ cat timp SmartCash Mobility este pornit.

 

Server Mobility

 

In acest tab se pot efectua modificari ce tin de server, puteti configura numarul terminalului, serverul (numele calculatorului) pe care este instalata aplicatia SmartCash Mobility Server, portul, cat si parola. In campul Server se poate introduce, de asemenea, IP-ul serverului pe care ruleaza aplicatia  SmartCash Mobility Server. In imaginea de mai jos este prezentata interfata Server Mobility sectiunea Optiuni: Server Mobility:

 

smartcash_mobility_server_mob_01

 

Pentru a avea acces in cadrul operarii cu terminalul mobil este necesara autentificarea unui utilizator cu rol de operator sau supervisor (stabilit in sistemul de backoffice). Dupa autentificarea in program vom observa o lista derulanta cu toate operatiile disponibile din cadrul SmartCash Mobility.

 

smartcash_mobility_verificare03

 

operatii_pe_terminalul_mobil