Gestionare Numerar din Sertar

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Vanzarea cu SmartCash POS >

Gestionare Numerar din Sertar

SmartCash POS pune la dispozitia utilizatorilor functia de gestionare a numerarului din sertar, prin utilizarea memoriei imprimantei fiscale. In acest fel, se tine evidenta banilor la operator. Acest lucru este accesibil Supervisorului sau Operatorului.

 

Accesul la aceasta functie se face prin butonul Sume Sertar din Interfata de Acces Functii POS.

In urma accesarii acestei optiuni, pe ecranul POS-ului va aparea urmatoarea fereastra:

 

smartcash_pos_sume_sertar01

 

Utilizatorul are posibilitatea de a introduce sau scoate o suma in numerar din sertarul imprimantei, in functie de butonul pe care il va selecta: Introducere Numerar sau Retragere Numerar. Se va tasta valoarea numerarului introdus/retras folosind tastatura. Apasand butonul Ok comanda este trimisa catre imprimanta. In cazul  in care totul a decurs corect, se va tipari suma introdusa/scoasa din sertar si valoarea numerarului din casa, acelesi lucru afisandu-se si pe ecranul POS-ului.

 

smartcash_pos_sume_sertar02         smartcash_pos_sume_sertar03

 

Observatia 1: Pentru a accesa sertarul imprimantei este necesar sa fie stabilita legatura cu imprimanta fiscala. In cazul unei erori de comunicare cu aceasta, nu se va putea accesa fereastra de Gestionare sertar iar utilizatorul va fi instiintat de motivul erorii.

 

Observatia 2: In caz ca exista un bon deschis la imprimanta, aceasta operatiune nu este accesibila. De acest lucru utilizatorul va fi instiintat de asemenea printr-un mesaj.

 

 

SmartCash POS pune la dispozitia utilizatorilor functia de predare numerar cu monetar. Acest lucru este accesibil Supervisorului sau Operatorului.

Activarea acestei functii se efectueaza din aplicatia SmartCash Shop din  Configurare program/ Echipamente fiscale/Terminale Pos prin bifarea optiunii Gestionare numerar Pos-uri folosind sertare flotante.

Accesul la aceasta functie se face prin butonul Predare numerar cu monetar, interfata afisata este urmatoarea:

 

predare_numerar_cu_monetar

 

 

Prin selectarea unei  bancnote  este afisata urmatoarea interfata in care se adauga cantitatea:

 

introducere_cantitate_predare_numerar

 

Dupa adaugarea de cantitate prin apasarea butonului OK aplicatia revine in lista cu bancnote dar cu cantitatea adaugata ca in imaginea urmatoare:

 

cantitate_adaugata_pe_monetar

 

 

Prin apasarea butonului OK la imprimanta fiscala se printeaza automat  monetarul in trei exemplare.