Accesul la Functiile POS-ului

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash POS > Configurarea programului SmartCash POS >

Accesul la Functiile POS-ului

La pornirea aplicatiei SmartCash POS utilizatorul este intampinat de interfata de acces la functiile POS cu mentiunea ca aplicatia va rula full screen:

 

interfata_pos_012019

 

In functie de necesitati si drepturile de acces se selecteaza utilizatorul utilizand sagetile stanga/dreapta in lista de utilizatori, iar dupa identificarea numelui se va introduce parola folosind T-key sau o tastatura periferica. Dupa introducerea parolei se va apasa tasta operatiei dorite. In cazul in care se foloseste autentificarea prin cititor, este suficienta scanrea cardului de acces, acesta putand fi configurat pentru casieri sa faca autentificarea directa in vanzare (optiune setabila in configurare pos).

Erorile de introducere se pot corecta prin apasarea tastei Esc sau prin apasarea butonului C de pe ecran.

Pentru fiecare tip de utilizator existent (administrator, supervisor, operator) butoanele operationale se vor activa sau dezactiva in functie de actiunile pe care user-ul respectiv le poate efectua. Pentru mai multe detalii vezi Tipuri utilizatori care pot lucra cu POS-ul. In coltul din dreapta jos se va indica modul in care se lucreaza cu POS-ul (ex.: POS 1 Online sau POS 1 Offline).

 

Administratorul are acces la:

Configurare POS (are acces la functiile de administrare).

Administrare imprimanta fiscala.

 

Supervisorul are implicit acces la:

Sume Sertar

Operatii financiare

Configurare POS (vanzare, rapoarte fiscale, configurare pos care inseamna de fapt anulare fortata bon, inchidere fortata bon, actualizare data si ora)

Deblocare operatii critice (anulare fortata bon,inchidere bon,setare data si ora)

 

Operatorul are implicit acces la:

Deschidere vanzare

Operatii financiare

Sume Sertar

Deblocare operatii critice (anulare fortata bon,inchidere bon,setare data si ora)

 

Evident, toti utilizatorii vor avea acces la functia de Inchidere POS.

 

De mentionat este ca se pot administra profiluri limitate , cum ar fi profilul de casier caruia i se poate aloca doar dreptul de a vinde sau incasa .

 

Pentru a intra in meniul de configurare al POS-ului, dupa selectarea user-ului (neaparat administrator) si introducerea parolei, se va accesa butonul Configurare POS, sau tasta F11 de la tastatura.