Deschiderea unui transfer la furnizor

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Transferul la Furnizor >

Deschiderea unui transfer la furnizor

Prin intermediul unui Transfer la Furnizor se poate transfera o anumita marfa aflata pe stoc catre firma ce a furnizat-o. Aceasta operatie poate capata semnificatia unui retur de marfa sau o reglare a stocului in urma unei receptii eronate. Deschiderea unui transfer (retur) la furnizor se face din meniul Operatii, alegand optiunea Transfer la Furnizor, putandu-se folosi si butonul corespunzator din toolbar. Dupa apasarea butonului Transfer Nou din cadrul noii interfete aparute (sau a tastei F8), se va deschide o fereastra prin care se solicita introducerea a doua informatii esentiale pentru transfer: data acestuia, precum si numele furnizorului catre care se face transferul. Se va alege din lista derulanta numele furnizorului la care se returneaza marfa, definit in prealabil in catalogul de furnizori (pentru detalii a se vedea Intretinere catalog cu furnizori) si data la care se inregistreaza returul:

 

Transfer_furnizor_deschidere

 

 

Introducerea datei se poate efectua fie prin completarea directa in campul respectiv a datei in formatul ZI-LUNA-AN (in ordinea existenta pentru intreg sistemul de operare, stabilita din Control Panel/Regional Settings), fie prin intermediul unei metode mai simple, care evita eventuale confuzii, ce este pusa la dispozitia utilizatorilor prin apasarea butonului lateral din campul de data semnificat prin trei puncte. Aceasta functie este disponibila doar in cazul in care au fost facute setarile necesare, altfel data este afisata in functie de sistemul de operare si este read-only. Acest buton afiseaza un meniu pop-up, care contine intr-o forma tabelara toate zilele unei luni calendaristice.

 

 

In cazul in care la Optiuni Program - Optiuni Generale este bifata optiunea Retur la furnizor pe baza de factura storno, fereastra ce apare in momentul apasarii butonului Transfer Nou cuprinde si optiunea Factura storno de retur. Actionarea acestei optiuni determina aparitia urmatoarei ferestre:

 

factura_storno_retur_012019

 

Deoarece o factura de storno are ca rezultat final pe langa descarcarea cantitativa si valorica a gestiunii si micsorarea soldului la furnizorul respectiv, este obligatorie completarea campurilor de la Factura Storno Retur. Daca se doreste salvarea datelor competate in caseta de mai sus se va apasa butonul OK, in caz contrar se va apasa butonul Abandon.

 

Transfer_furnizor

 

 

Aceste valori vor fi preluate automat la inchiderea transferului in sectiunea Urmarire Furnizori. Inregistrarea astfel creata poate fi asociata ca orice alta plata la o factura sau impartita pe mai multe facturi in functie de situatie. Daca programul SmartCash Shop nu este configurat din optiuni sa lucreze cu valori storno pentru retururi la furnizori atunci plata corespunzatoare va trebui adaugata manual.