Efectuarea unui transfer la furnizor

<< Click pentru afișare cuprins >>

Navigare:  SmartCash Shop & HQ > Transferul la Furnizor >

Efectuarea unui transfer la furnizor

In cadrul unui transfer de marfa deschis se pot efectua urmatoarele operatii:

Modificare Transfer - (F2): modificarea datelor introduse la deschiderea returului;

Stergere Transfer  - (F3): se sterge definitiv returul curent impreuna cu toate articolele adaugate pe aceasta;

Inchidere Transfer -  (F4): se inchide respectivul retur si stocul este descarcat;

Import Mobility - se pot importa liste de transfer cu ajutorul terminalelor mobile.

Import Receptie - se poate importa o receptie anterioara ce va adauga articolele listate pe NIR.

Import Comanda Interna - se poate importa o comanda interna anterioara ce a fost livrata catre un client.

Import fisier TXT-  se importa o comanda exportata dintr-un fisier TXT.

Export Transfer - se exporta transferul intr-un format de tip Excel.

 

Asupra articolelor dintr-un retur se pot efectua operatiile:

Adaugare Articol - (F5): se adauga un articol pe returul curent;

Modificare Articol - (F6): se corecteaza datele unui articol anterior introdus in returul curent;

Stergere Articol - (F7): se sterge un articol din returul curent;

 

Totodata, in partea dreapta a acestor butoane exista un buton de cautare in cadrul articolelor existente pe transfer, denumirea articolului cautat fiind introdus in prealabil in cadrul campului de culoare alba de deasupra. Bifand optiunea Localizare articol cu scannerul va face posibila pozitionarea automat pe articolul scanat in cadrul transferului. Bifarea celei de-a doua optiuni, Editarea articol dupa localizare, are drept finalitate deschiderea articolului pentru editare in momentul in care este scanat respectivul produs. Bifand optiunea Arata articole asociate sunt afisate si articolele asociate la articolele principale din transfer ( ex: Taxa verde, ambalaj,transport).

 

Transfer_furnizor_efectuare

 

 

Programul permite operarea unui singur transfer per operator si furnizor, fiecare operator putand vizualiza doar transferurile sale. La un moment dat un operator poate efectua mai multe trensferuri simultan, dar fiecare dintre acestea catre un alt furnizor.

Lista de transferuri la furnizor curent deschise de catre un operator este afisata sub forma multitabulara,  fiecare tab avand ca denumire Furnizorul/Operator curent, pentru o identificare usoara.

 

Nota:

Operatia de deschidere a unui transfer la furnizor poate fi efectuata numai de catre un Supervison. Optional, se poate defini un Operator care are acest drept. Drepturile pentru acesta se seteaza din optiunile programului, in meniul Utilizatori/Administrare Profiluri Utilizatori prin bifarea optiunii:

 

smartcash_shop_transfer01

 

Nota:

Transferul la Furnizor  permite filtrarea, sortarea si gruparea elementelor, pentru a avea o imagine mai buna asupra intrarilor cautate. Pentru mai multe detalii despre realizarea acestor operatii va trebui sa accesati subcapitolele Filtrare, Sortare si Grupare.

 

In cazul utilizarii sistemului mobil de culegere date SmartCash Mobility, folosind butonul Import Mobility, este afisata forma urmatoare:

 

transfer_furnizor_012019

 

 

In aceasta forma, vor fi afisate toate listele de transfer culese cu terminalele mobile pentru furnizorul selectat. Este posibila insa selectarea altui furnizor in lista Furnizori. Listele de transfer pot fi modificate folosind butoanele Stergere Lista sau Editare Lista. Butonul Retur Lista redeschide lista de receptie pentru editarea de pe terminalul  mobil. Folosind optiunile selectate se poate decide metoda de actualizare a cantitatilor pe transferul final.

 

Butonul Import Comanda Interna, poate adauga in lista de transfer o comanda de livrare ce a fost furnizata ulterior unui client intern la fel ca si in cazul transferului catre un furnizor. La apasarea butonului se deschide o fereastra de unde putem selecta o anumita comanda interna plasata, urmand astfel a se adauga articolele comenzii in lista transferului.

 

transfer_furnizor_022019

 

Butonul Import Receptie, permite importul pe transferul curent deschis a unei receptii de marfa efectuate deja, prin selectarea NIR-ului corespunzator. Importul se poate face numai daca marfa receptionata mai exista inca pe stoc. Aceasta metoda este o cale rapida de a transfera catre o alta locatie o marfa tocmai primita, in bloc.

transfer_furnizor_032019

 

Butonul Import fisier TXT,este folosit in momentul in care se doreste importarea unei comenzi anterioare dintr-un format txt. Fisierul txt contine un format specific,iar cel mai indicat mod de a importa se face utilizand meniul Rapoarte/Documente/Fiscale/Avize de insotire, in fereastra data se alege un aviz urmat apoi de apasarea butonului Export si se alege Detalii in fisier txt. In imaginea de mai jos este prezentat formatul specific importarii fisierelor txt:

 

smartcash_shop_avize_insotire01

 

Observam astfel cum toate in formatiile din catalogul de produse sunt prezente in fisierul txt.

 

Ca toate celelalte module editoare de documente si Transferul la Furnizor utilizeaza, pentru cresterea functionalitatii, un meniu de context ce poate fi accesat prin click dreapta. Acesta arata  ca in imaginea de mai jos:

 

smartcash_shop_009

 

Nota:

O functie extrem de utila pusa la dispozitie de programul SmartCash si in acest modul, este aceea de Memorare Articol. Disponibila si prin combinatia de taste Ctrl+Z, aceasta functie este prezenta in prima pozitie a tuturor meniurilor de context din cadrul programului. Folosind acasta functie, un articol selectat din orice lista de articole este pastrat intr-o memorie de lucru tampon. Folosind functia complementara, denumita Articol Memorat (Ctrl+A), disponibila in meniul de context al formelor ce admit introducerea de articole, este automatizata selectia de articole, fiind similara unei operatii gen Copy&Paste, si este marita astfel intersanjabilitatea modulelor din program.

De asemenea din acest meniu contextual se pot selecta articole pentru a fi transmise pe lista de etichetare. Numarul de etichete adaugate pe aceasta lista va fi egal cu cantitatea selectata pe transfer.

 

Pentru adaugarea de articole in returul deschis se apasa butonul Adauga articol sau tasta F5. In cazul in care la Optiuni Program/Optiuni Implicite este bifata optiunea Retur la furnizor pe baza de factura storno, fereastra va fi de forma urmatoare:

 

transfer_furnizor_042019

 

Prin apasarea butonului Valori Factura Storno va fi afisata fereastra urmatoare, unde vor trebui introduse cateva informatii despre factura storno:

 

transfer_furnizor_052019

 

Exista mai multe moduri de selectare a unui articol:

1. Selectarea directa din lista de articole dupa numele acestuia;

2. Prin autocompletare pe masura ce se scrie denumirea in campul Articol;

3. Prin introducerea directa a codului de produs, care, daca este regasit in catalogul de produse, va genera completarea corespunzatoare a campurilor de date in  mod automat.

4. Cu ajutorul scanner-ului pentru coduri de bare prin intermediul optiunilor din fereastra principala:

 

smartcash_shop_1

Exista doua metode de receptie cu scanner-ul:

Identificare articol: se scaneaza eticheta articolului si daca acesta este regasit in catalog, datele sale sunt completate automat. Se asteapta apoi introducerea manuala a cantitatii;

Adaugare Automata: aceasta functie este similara operarii unui punct de vanzare, unde prin scanare articolul este automat adaugat pe lista intr-o cantitate egala cu unitatea. Campul Total Articol sumarizeaza cantitatea scanata pana la un moment dat pentru articolul curent.

 

Modificarea datelor unui articol introdus pe retur se face apasand butonul Modifica Articol sau tasta F6, actiune in urma careia se va deschide o fereastra identica cu cea de la Adaugare Articol pe bon. Operarea este identica cu aceasta din urma.

Daca se doreste renuntarea la un articol introdus pe retur se va selecta articolul respectiv si se va apasa butonul Sterge Articol sau tasta F7.

In momentul in care s-au introdus toate datele necesare pentru adugarea pe retur a unui articol se va apasa butonul OK. In cazul in care se doreste renuntarea la operatia Adaugare/Modificare Articol se va apasa butonul Abandon.

Continutul unui transfer poate fi exportat inainte de emiterea avizelor de insotire corespunzatoare in Excel sau in orice alt format suportat de program folosind butonul Export Transfer.

Prin apasarea butonului Import TXT putem importa un fisier direct in SmartCash Shop, iar acesta sa il parcurca in a recunoaste produsul.

 

Nota Importanta:

Actualizarea stocului la adaugarea articolelor pe transfer se face, din punct de vedere cantitativ, imediat dupa apasarea butonului OK. In cazul in care este folosita metoda de operare cu stoc negativ, este permisa selectarea unei cantitati care depaseste stocul curent. La vanzarea in limita stocului, este interzisa selectarea unei cantitati superioare stocului curent.

Insa, indiferent de situatie, la inchiderea transferului programul SmartCash Shop valideaza doar cantitatile in limita stocului si, daca identifica o cantitate de transferat care depaseste stocul curent, atentioneaza utilizatorul. Acest mesaj este de genul: "Stoc insuficient pentru articolul <nume>, cod <cod>". Acesta are doua optiuni: sa renunte la inchiderea transferului si sa completeze cantitatea lipsa printr-o intrare de marfa sau sa inchida transferul, dar in acest caz programul va scoate automat de pe transfer cantitatile ce depasesc stocul curent.

In acest mod programul SmartCash Shop nu permite descarcarea de stoc prin transfer de marfa pentru articole pentru care nu exista preturi de achizitie (pentru care nu exista intrare).